כיצד הפך הרוגלך לחלק בלתי נפרד מהתרבות הישראלית?

היכן ניתן להשיג עדיין רוגלך בגרסה המסורתית, וגם: מתכון לעוגת רוגלך ביתית

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רוגלך
רונית ורד
צילום: דן פרץ

שבע בבוקר בקונדיטוריה וילהיים בהוד השרון. מטבח הקונדיטוריה, שנוסדה בשנת 1948, שוכן עד היום בקומת המרתף של בניין מגורים צנוע בן שלוש קומות. איציק פלקון — אופה זה 40 שנה — ניצב בגבו אל התנור ופניו אל חלון קטן המשקיף אל הרחוב. "הסערה נמשכת", מודיע קולו של קריין מהדורת החדשות הבוקע ממקלט הרדיו. עד השעה עשר מאזינים האופה ושני עוזריו לשידורי אקטואליה ולדיווחים על הפכפכותו של מזג האוויר, וכשקשה להמשיך לשאת את צער העולם ואת מועקת תושביו, נוטל האופה כבד הגוף אוזניות, מצמיד אותן לראשו ועובר לעולם שכולו מוזיקה יוונית. האצבעות הבצקיות הזריזות ממשיכות כל אותה עת ללוש, לרדד ולקפל כדי ליצור את מה שכינה המשורר יהודה עמיחי — לקוח נפעם שהקדיש למאפייה הוותיקה שיר באחד מספריו — "עוגות ממולאות, עוגות נפש כל חי".

תגובות