חומוס בשלג? המטבח הישראלי פורח בסנט פטרבורג

דגלי ישראל, מוזיקה ים־תיכונית, פלאפל ושקשוקה. יותר ויותר מסעדות מנסות להביא לרוסיה את הטעמים של ישראל

ליזה רוזובסקי
ליזה רוזובסקי
סנט פטרבורג. צילומים: קטיה רזביאה
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איזי חומוס, סנט פטרסבורג
סניף של "איזי חומוס". אימצו את דגלי ישראל וסמליה

חורף חמים באופן בלתי רגיל עובר השנה על סנט פטרבורג, הלא היא "פיטר" בפי רוב דוברי הרוסית. הטמפרטורות נעות סביב אפס מעלות והשלג לא נערם. אבל באחד הערבים, בתחילת פברואר, עדנה לבנה ירדה על העיר — הפתיתים כישפו אותה והיא לבשה חג. גם רחוב רובינשטיין (על שם אנטון רובינשטיין, מלחין ופסנתרן יהודי בן המאה ה–19), שנחשב זה כמה שנים למוקד המסעדות והברים הגדול בבירה הצפונית של רוסיה, היה רציני וחגיגי. מלבד מקום אחד, שמבעד לדלתו בקעו ביטים מחרישי אוזניים. סביב הכניסה הצטופפו מעשנים, הר מעילים התנשא במבואה ורצפת בית הקפה, שלמשך לילה אחד הפכה לרחבת ריקודים, היתה מכוסה בשכבה עבה של חול ומעוטרת בעציצים עם דקלים. מסיבת חוף כמו בתל אביב, כמה מאות מטרים מנהר פוֹנְטַנְקַה הקפוא.