לאכול חביתת אטיבו, ולהזיל דמעה

החיים מתחלקים לימים של לפני ואחרי המפגש עם חביתות 'פרחי איטבו' (flor de itabo), שהן הסוד השמור ביותר של המטבח הקוסטריקאי

חביתת אטיבו
חביתת אטיבוצילום: Lunov Mykola / Shutterstock
שלמה פפירבלט
קוסטה ריקה
שלמה פפירבלט
קוסטה ריקה

בכל שנה, פחות או יותר בין מארס ליוני, צצות באזורי הכפר ובגני העיירות של קוסטה ריקה התפרחות הלבנות הגדולות על ראשי השיחים התמירים של האיטבו - שיכולים להגיע אף לגובה של 10 מטרים - המצוידים בעלים ארוכים ומשוננים בקצוות. לא קל לקטוף אותם, אך קשה לעמוד בפני טעמם יוצא הדופן: שילוב מעודן ונפלא של אספרגוס ומרירות נעימה של אנדיב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ