הצד האפל של האיש שלימד את האמריקאים להתענג על האוכל (בלי רגשות אשם)

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ג'יימס בירד וג'וליה צ'יילד בתוכנית טלוויזיה
ג'יימס בירד וג'וליה צ'יילד בתוכנית טלוויזיה. בירד לימד את האמריקנים להתענג על האוכל בלי לחוש על כך רגשי אשם, לאכול מה שטעים ומה שהם רוצים ולאו דווקא מה שמאוזן ובריאצילום: Photo by Lee Lockwood/The LIFE Images Collection via Getty Images/Getty Images
צח יוקד
צח יוקד

בשנת 1923 סולק ג'יימס בירד, אז סטודנט שנה ראשונה בן 21, מהקולג' בו למד (ריד) בעיר פורטלנד שבמדינת אורגון. בדברי ההסבר הקצרים שנלוו לסילוקו של מי שה"ניו יורק טיימס" תיאר שלושים שנה לאחר מכן כ"דיקן האוכל האמריקאי", נכתב על בירד כי לימודיו הופסקו בשל 'ציונים אקדמאים נמוכים'. אלא שהאמת, כפי שזו מתוארת בביוגרפיה החדשה והמקיפה על בירד, "האיש שאכל יותר מדי", שונה לגמרי. בירד, כפי שכותב מחבר הביוגרפיה, ג'ון ברידסול, סולק מהקולג' לאחר שנתפס על ידי אחד הסטודנטים באמצע אקט מיני עם פרופסור לגרמנית שהיה אחראי גם על הפקת תיאטרון בה השתתף. "אותה תקרית הכתיבה למשך שישים שנה את האופי שבו הביע בירד את הקוויריות שלו", כותב ברידסול, שבעצמו זכה פעמיים בפרס הנושא את שם מושא הביוגרפיה החדשה שלו. פרס שנקרא לא פעם כ"אוסקר של עולם האוכל". 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ