שפים ואנשי אוכל מנסים לחזות מה יקרה לעולם המסעדנות הישראלי ב-2021

האם ימשיכו לפתוח כאן מסעדות? האם הקהל ינהר בהמוניו ביום שאחרי הקורונה ? מה יהא על מסעדות היוקרה ועל המשלוחים? האם נמשיך לקנות חומרי גלם משובחים ישירות מהיצרן ולבשל אותם בבית? - ענף המסעדנות סוגר את אחת השנים הקשות בתולדותיו. לאן ממשיכים מכאן?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מסעדת ג'ורג' וג'ון
מסעדת ג'ורג' וג'ון. רק הקצוות יישארו צילום: דניאל לילה
רותם מימון
רותם מימון

נכון לרגע זה, שנת 2020 מסתיימת ברגע קריטי, שלא לומר אירוני וציני להכאיב של ענף המסעדנות הישראלי. בימים כתיקונם, ערב השנה החדשה הוא אחד משיאי המחזור ולכל הפחות היום בו הקופות הרושמות נזכרות בתפקידן, אך כעת רובן המכריע סגורות. לא צריך להיות הקורא המתמיד של חדשות האוכל, כדי להבין את ההשפעות הקשות של מגיפת הקורונה על המסעדות, סגירתן הממושכת ופתיחתן תחת תקנים כאלה ואחרים. כולם מדברים על טייק אווי ומשלוחים, אך אסור להתבלבל מזה. כ-3,500 בתי אוכל נסגרו בשנת 2020. מסעדות בולטות סגרו דלתות לצמיתות, מי בצעד מפתיע ומי לא, אך בזמן שאנחנו מפטפטים - ישנן כאלה שעדיין לא חזרו לפעילות מאז היציאה לסגר הראשון, אך בעליהן מסרבים להצהיר על עתידן. אם מוסיפים לזה מצב כלכלי בעייתי, תחלואה וחיסונים - אין איש באמת יודע מה יקרה פה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ