"'הטבח'? אם הייתי עושה דברים כאלה היום הייתי חוטף תביעה במקום"

מוטי טיטמן היה על גג העולם, עם מסעדה מצליחה ודרך סלולה להצלחה, אבל כשהעולם קרס הוא התחיל לעשות פיצות. מה הוא למד מבצק הפיצה? למה הוא בטוח שהמסעדות יחזרו לפרוח? ומה הוא למד לא לעשות מרפי כהן? ראיון אופטימי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מסעדה בתל אביב
מסעדה מלגו ומלבר. השף מוטי טיטמן מחזיר אבל עם אצבע על הדופקצילום: תומר אפלבאום
איתן לשם
איתן לשם

הסדרה "הטבח", ששודרה ביס ועוררה דיונים רבים, הגיחה לאוויר בתזמון מוזר במיוחד. בתקופה בה המסעדות מושבתות, השפים נזרקים להמציא את עצמם מחדש – לרוב בתוך קופסת משלוחים – ולאף אחד אין באמת פנאי וכסף להשקיע בשקית קוק קבועה בכיס. נדמה שמעולם הפער בין השף האמיתי לבין תדמית השף לא היה כל כך גדול. מצד אחד, על המרקע, "השף" בסדרה עושה כל מה שהוא רוצה ולמי שהוא רוצה. מצד שני, במטבח האמיתי, השף מצא את עצמו לבד במערכה על עתידו. "ראיתי פרק אחד וזה עיצבן אותי", מבהיר מיד מוטי טיטמן, השף והבעלים של מסעדת מלגו ומלבר ובר הג'ונז החדש. "זו סדרה, אז אתה חייב שזה יהיה מוקצן אבל לראות שף שרק מתחיל את היום ושותה ועושה קוק אז זה מדע בדיוני. לא אמיתי. מכות, צעקות, זה לא קורה היום. ואם זה היה אמיתי זה נכון ללפני עשר שנים. אין את זה יותר. אם אתה תזרוק היום מחבת על מישהו במטבח אתה מיד תחטוף תביעה", הוא עומד על הבדל אחד מהותי בין השף הגאון והצורח של פעם לשף הנעים, והגאון לא פחות של היום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ