תנו לאיטלקים ירק וקטנית והם כבר יהפכו אותם למרק משובח

תחת המטריה העצומה שנקראת "המטבח האיטלקי" שמור מקום של כבוד לעולם המרקים. בכל מחוז, כפר ועיר אפשר למצוא גרסאות מיוחדות ששואבות השראה ממה שיש בסביבה. המינסטרונה לא לבד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
Minestrone
Minestroneצילום: דוד שושן
דוד שושן שף
דוד שושן
דוד שושן שף
דוד שושן

אמצע שנות ה-90. ערוץ 2 מפסיק להיות ניסיוני והופך לערוץ קבוע שמזריק לחיינו שלל תוכניות חדשות. אנחנו נחשפים לעשרות משברים אצל משפחת פורסטר המפורסמת, קונים אהו"י בעוד סיבוב של גלגל המזל ונחשפים בשעות לא שעות לראיונות עם טיפוסים מפוקפקים שלא יישכחו עם בילי מוסקונה לרמן. בין כל אלה וגם תוך כדי, בהפסקות שנמשכות לעיתים נצח מגיעות הפרסומות שמביאות אלינו את מיטב המוצרים שלא ידענו על קיומם קודם לכן. זה היה הרגע שבו גיליתי את קנור, את ה"שף" המאוד אירופאי ובעיקר את מרק המינסטרונה שלהם. לקח לי זמן להבין איך הוגים את המילה הזו ועוד הרבה יותר זמן לגלות את המנה האמיתית, להבין מהיכן היא מגיעה, להתרגל לטעמים שלה (לא אלה האינטנסיביים של האבקה) ועם המגורים באיטליה למצוא עולם שלם של מרקים שלא הכרתי קודם.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, מתגורר בעיר ברשיה, במחוז לומברדיה שצפון איטליה ומתארח במדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ