איטליה נחשבת למעצמת קפה, אבל יכול להיות שהיא נרדמה בשמירה?
מהמצאת מכונות הקפה ועד התרבות שהתפתחה סביב שתיית המשקה, אין ספק שאיטליה היא מעצמה. אך בזמן שהאיטלקים התאהבו ברומנטיקת הקפה שלהם, האופקים שלהם הפכו צרים והמשקה לחד גוני?

מזה שבוע שאין מחוזות "אדומים" באיטליה (חמסה, חמסה). רוב מפת המגף צבועה בינתיים בצבע צהוב מה שאומר שכל העסקים ה"לא חיוניים", ביניהם גם בתי הקפה, יכולים לנשום מעט לרווחה ולהיפתח עד השעה 18. אחרי חודשים של סגירה או הגשת קפה דרך החלון בכוסות חד פעמיות, אפשר לחוש כמה הם היו חסרים גם אם שתיית הקפה האופיינית על הבר לא אפשרית עדיין. קצת מוזר לחשוב על בתי קפה כ"לא חיוניים" במדינה כמו איטליה כשעל השלטים המורים על תחנות דלק מופיע בכלל סמל של כוס קפה ורק אחר כך, כשמתקרבים, סמל התדלוק, כדי להמחיש את סדר העדיפויות. אז איך הסתדרו האיטלקים בלי בתי הקפה שלהם בכל הזמן הזה? התשובה היא: הכינו בבית, כי קשה לנתק את האיטלקים מהקפה שלהם.

דוד שושן
דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".
באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/