מצפון לדרום: הפיצות הטובות בארץ

טרנדים באים והולכים, אבל אין הרבה מתחרים לשילוב של בצק, רוטב עגבניות וגבינות. בשנה שבה כולם מכרו פיצה, תרנו את הארץ אחר המקומות הטעימים ביותר ואלו הפיצות הטובות ביותר שמצאנו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פיצה מרגריטה בפיצה פרסקה
לעלות אליה לרגל: פיצה מרגריטה של פיצה פרסקהצילום: דניאל לילה

מאכל לאומי זה כבר מזמן לא עניין של גיאוגרפיה ולראייה - בשנים האחרונות פיצה טובה אפשר היה למצוא כמעט בכל מסעדה בארץ, עם או בלי קשר לאיטליה. ואם זה נכון לימים שבשגרה, בתקופת הסגרים זה היה נכון שבעתיים. פתאום כולם מכרו פיצה. כלומר, כמעט כולם. מי שלא סגר, עבר למשלוחים והציע איזו וריאציה כזאת או אחרת לפיצה. אפילו שפים נחשבים ואהובים הבינו באיזה צד מרוח רוטב העגבניות והשקלים בקופה והבינו שאין להם ברירה אלא לשלח לסועדיהם גרסה כזאת או אחרת של פיצה. אבל עוד משהו מעניין קרה לפיצה – היא עברה בשנת הקורונה האחרונה איזו פולריזציה – על כל פיצה שכולה חזרה למקורות, כלומר פיצות יותר "נקיות" ומינימליסטיות, כמו המרגריטות הקלאסיות, כך נולדו פיצות עם שילובים מופרכים, חלקם גסים (לפחות לטעמנו) וחלקם פונים לקהל יעד שכבר מזמן לא הלך לבית הספר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ