איפה הוא ואיפה הפסטה: מדוע ריזוטו לא נהפך ללהיט כלל עולמי?

בניגוד לפסטה או לפיצה, איש לא חוגג יום בינלאומי לריזוטו, ואפילו תתקשו למצוא אותו בדרום איטליה. דוד שושן מביא את סיפורו של הריזוטו, מבכירי התבשילים של צפון איטליה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ריזוטו עם אספרגוס
ריזוטו עם אספרגוס צילום: מרינה לבדב
דוד שושן שף
דוד שושן
דוד שושן שף
דוד שושן

בשבוע שעבר חל יום הפיצה הבינלאומי, אך האמת היא שרק השנה התוודעתי לקיומו. קל לחגוג לפיצה שהפכה לאחד מהמאכלים הכי נפוצים ואהובים בעולם במאה שנים האחרונות ומוכיחה את גדולתה בייחוד בתקופת המשלוחים הנוכחית. חיפוש קצר מעלה שב-25 באוקטובר נחגג יום הפסטה הבינלאומי (מתי הוא לא יום הפסטה?) מה שהוביל אותי לחפש ימי חג למאכלים איטלקיים אחרים לדוגמה: הריזוטו. חיפשתי וחיפשתי אך לא נמצא שום דבר רשמי כמו לשניים האחרים. איך קרה שדווקא הריזוטו, גאוות צפון איטליה והאגמים, לא ממש הצליח ליישר קו עם הפסטה ולהיות רק עוד מנה, נאמר, בדרום המדינה? 

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ