פול ירוק: אזרח ותיק ומוערך גם במטבח האיטלקי

כמו ירקות אחרים שהוזכרו כאן בעבר, גם הפול לא ממש קופץ לראש כאסוציאציה ראשונה כשחושבים על ירק "איטלקי". למען האמת, הפול הוא אחד הירקות העתיקים שנמצאים בסביבה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
Ciaudedda Lucania
תבשיל על בסיס ירקות אביביים בתוספת תפוחי אדמה ופנצ'טה.Ciaudedda Lucaniaצילום: דוד שושן
דוד שושן שף
דוד שושן
דוד שושן שף
דוד שושן

עונת האביב בפתח וכבר אפשר להרגיש, אפילו דרך המסכה, איך האוויר מתחיל להתרגש לנו בנחיריים. איטליה, על אף כל שינויי האקלים, עדיין נמנית על האזורים בעולם שמתחזקים ארבע עונות כהלכתן. בתקופה הזו של השנה מתחילים להרגיש איך מעילי החורף כבר לא ממש משתפים פעולה עם האקלים ואלמנט הבידוד שבהם הופך להיות לרועץ. יחד עם המלתחות שמתחלפות אפשר לשים לב גם לירקות שמשתנים בדוכנים ובייחוד לאלה שצצים בפעם הראשונה בשנה. אחד מהם הוא הפול הירוק שבדיוק עכשיו מתחיל להראות נוכחות מחדש וחובר לארטישוק, לאספרגוס ולשלל הירוקים של עונת האביב הבאה עלינו לטובה.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ