איך מסתדרים שבוע בלי קמח בארץ הפיצה והפסטה

איטליה לא עושה חיים קלים למי שמתנזר מלחמים, שמרים ושאר מני גלוטן. דוד שושן בודק אלו פתרונות מצאו יהודי איטליה לשבוע הפסח? ובכלל, האם יש במטבח האיטלקי אלטרנטיבות לבצק?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ניוקי מצות
ניוקי מצותצילום: bhofack2 / Getty Images/iStockphoto
דוד שושן שף
דוד שושן

חג הפסח מתקרב אלינו בצעדים קלילים וכולו אומר כשל"פ. התקופה שלפני החג תמיד מעוררת בי זכרונות עם רגשות מעורבים. מצד אחד תחושת חופש, אוויר מתחלף וריח נהדר של פריחת עץ האשכולית בגינה. מהצד השני, ניקיונות אובססיביים, קניות מוגזמות וריח של מסיר שומנים. עם זאת, יש משהו בהתחדשות המוחלטת הזו, עם כלי אוכל חדשים ומזווה נקי ומלא, שמציף את הגוף באיזו התרגשות בלתי נשלטת. עוד זיכרון פסח נלווה הוא זה של מוצאי החג ובעיקר של התור האין סופי מחוץ לאבולעפיה, ליד כיכר השעון עם המוני האנשים שכמהו לפיתה טרייה וחמה.

דוד שושן שף

דוד שושן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ