שנייה לפני פסח, ראיתי את האור אצל מלך הגפילטע פיש של ניו יורק

עם תור כמו להמבורגרייה נחשקת בתל אביב, ברני גרינגראס - מעצמת הגפילטע פיש של ניו יורק בשבילכם - מפיח חיים במאכל הכי דחוי של פסח

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גפילטע פיש בצלחת עם חזרת עגבנייה, זייתים ומלפפון חמוץ
עשרת אלפים קילומטר הייתי צריך להתרחק מהמטבח של אמי כל הדרך לארצות הברית רק כדי לגלות מחדש את טעמו המענג של הדג. גפילטע פיש מהמעדנייה של ברני גרינגראס צילום: צח יוקד
צח יוקד
צח יוקד
צח יוקד
צח יוקד

לכו תאשימו אותי באמת שבמשך 25 שנה לא הייתי מוכן לגעת בגפילטע פיש. עד היום, ממרחק עשרות שנים, אני זוכר לפרטי פרטים, כמו איזו טראומת ילדות שממשיכה לרדוף אותך ולא מרפה, את מוכר הדגים בסופרמרקט במרכז המסחרי בבת ים. עם הצוואר העבה והכתפיים הרחבות, לבוש בסינר לבן מוכתם בנתזים של דם כמו מתוך סצנה בסדרת דוקו-פשע בנטפליקס. שולף בידיים חשופות קרפיון גדול מהאקווריום שמאחוריו, מניף גבוה את פטיש העץ וחובט בו בעוצמה שיכולה לפעור חור גדול בקיר. "אל תזרוק את הראש", הייתה מפצירה בו אמי בכל פעם מחדש, כאילו שהאירוע לא היה טראומטי מספיק גם בלי ראש כרות של דג שמביט בי כל הדרך חזרה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ