האיש שביקש להמציא את הפסטה מחדש

דן פשמן, בעל פודקאסט האוכל Sporkful, הקדיש שלוש שנים להמצאת דגם חדש לפסטה, שלדבריו בצורתה החדשה היא מגלמת את השילוש הקדוש למנה המושלמת

פסטה קאסקטלה
פסטה קאסקטלה. עומק ומרקם שאמורים לספק לסועד חוויית אכילה ששום צורה אחרת של פסטה לפניו לא סיפקה לוצילום: Scott Gordon Bleicher
צח יוקד
צח יוקד

שלוש שנים לקח לדן פשמן להמציא את הפסטה מחדש. וגם אם זאת נשמעת לכם כמו התחלה קלישאתית, הרי שבמקרה שלו באמת מדובר בהמצאה. כזו שמגיעה עם פטנט רשום וזכויות יוצרים. שלוש שנים הוא עבד עליה, כאילו מדובר בפיתוח דגם חדש של מכונית חשמלית ולא בסך הכל, בפסטה.

פסטה, אתם יודעים, מהסוג שממלאת את המדפים של כל סופרמרקט בארצות הברית ושנמכרת במחיר ממוצע של 1.3 דולר לקופסה של 400 גרם, לפי נתוני סקר שוק עדכניים שפורסמו השנה. במקרה של הפסטה החדשה של פשמן, 4.99 דולר לקופסה באותו גודל, לא כולל דמי משלוח. ככה זה אם אתם רוצים לתת ביס להיסטוריה, או להיסטריה, תלוי איך מסתכלים על זה. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ