השפית שעושה חיל בדובאי עם מנות כשרות מהמטבח האמירותי-יהודי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שולחן עם מיטב המאכלים של אלי
מהמטבח של 'כּוֹשֶרָטִי. מאכלים מהמטבח האמירותי, תחת השגחת כשרותצילום: באדיבות אלי קריאל
JTA
אסמה עלי זאין
JTA
אסמה עלי זאין

הסכם הנורמליזציה בין ישראל ואיחוד האמירויות נחתם רק לפני מספר חודשים, אבל הרבה לפני כן כבר מצאו בלי קושי אוכל כשר במדינה המפרצית, בזכות מטבחה הביתי של מבשלת יהודייה שהגיעה מדרום אפריקה.

אלי קריאל, סוציולוגית בהכשרתה, עברה לדובאי בשנת 2013 בעקבות בעלה, שהגיע לאמירויות לצרכי עבודה. זמן קצר אחר כך כבר החלה להגיש אוכל כשר לתיירים יהודים, מתוך מטבחה הביתי. עכשיו, כשזרם של תיירים ישראלים שוטף את האמירויות, הפכה קריאל לשם החם ולשפית המובילה של אוכל כשר במדינה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ