מצפת ועד אילת: מבול של מקומות חדשים לאכול בהם

פיתות ממולאות כל טוב, חלות משוגעות עם תבשילים, ברים שהם גם מסעדות פועלים, ברים שהם גם מסעדות איטלקיות ובר יין. גל מסחרר של מקומות חדשים אינו פוסק - מעלה את השאלה אם מישהו זוכר שהיתה פה פעם מגפה שסגרה את כולם בבית?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
BOBE
BOBEצילום: גיל אבירם
לין לוי
לין לוי

גל פתיחות בתי האוכל - דהיינו - קפה, מסעדות וברים לא עוצר לרגע. כל מה שבעבע במהלך תקופת הקורונה וסגרים כמו השתחרר בבת אחת ואינו מפסיק. מעולם לא נחתו על שולחננו כל כך הרבה ידיעות על מקומות חדשים, אירועי פופ אפ ושיתופי פעולה, פסטיבלים ותפריטים חדשים - כמו בתקופה האחרונה ואם מוסיפים לזה את הקושי להזמין מקומות כי כולם מלאים - התחושה היא של אופוריה. אנחנו לא רוצים להיות אלה שפחות כיף איתם במסיבה, אבל כל שפע הפתיחות הזה אינו מחדש הרבה. מרבית הפרויקטים החדשים מציעים אוכל רחוב עם פיתות שף או חלות עם מילויים עדתיים, מעדניות המתמחות בתוצרת מקומית, מאפיות עם אג׳נדה ומסעדות שמגישות תפריט מאגן הים התיכון, עם חתימה של שף או של הרבנות הראשית לישראל. גם פיצריות שמגישות פיצה בסגנון נאפוליטני ממשיכות לככב יחד עם קונדיטוריות שמתמקדות בעיקר וממשיכות את הקו הסגנוני של התקופה -  קינוחים אינסטגרמיים. אלה הם הטרנדים החמים של הרגע וכל החידושים בקולינריה מתנקזים לתוכם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ