פארמיג'אנו או גראנה פדאנו: מה ההבדל בין שתי הגבינות האיטלקיות המפורסמות?

שתי הגבינות נמצאות בראש מצעד הגבינות המיוצרות באיטליה והנמכרות בעולם, אך האם מישהו באמת יודע מה ההבדל ביניהן?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פארמיג'אנו וגראנה פדאנו
פארמיג'אנו וגראנה פדאנוצילום: barmalini / Shutterstock
דוד שושן שף
דוד שושן
דוד שושן שף
דוד שושן

שמעו סיפור: השנה 1983 ואדון לוסאקו, במקור מעיירה ליד בארי שבמחוז פוליה (העקב של המגף) מגיע להשתלמות מקצועית בחברה ליד אגם גארדה. בתום יום העבודה אחד מעובדי החברה מציע לו להצטרף אליו לארוחת ערב בביתו. בארוחת הערב, משפחת העובד שרצתה להפגין נדיבות, הציגה לראווה את מיטב התוצרת המקומית והגישה נקניקים, גבינות ופסטה שעליה מגוררת גבינה. אדון לוסאקו (גם המקור לסיפור לא זוכר את שמו הפרטי) רואה את גוש הגבינה הגדול ואומר: “אז זאת הגבינה המפורסמת שלכם, הפארמיג'אנו". אדון לוסאקו התכוון לאותה גראנה פדאנו שהוגשה אל השולחן אבל הוא לא ממש הצליח להבדיל ביניהן.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ