"הדבר הכי מושחת וטעים שאפשר בכלל לאכול": אסף גרניט מגיע לתל אביב

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אסף גרניט
"מהרגע שנכנסתי למטבח והתחלתי לקלף תפוחי אדמה חלמתי על מישלן", אסף גרניטצילום: תמי בר שי
איתן לשם
איתן לשם

לא קל לעכל את זה, אבל אסף גרניט נמצא עמוק בחיינו כבר 12 שנים. ב-2009 פתח יחד עם אורי נבון ("שותפי השווה") את מחניודה וכתב פרק מפואר בתולדות המסעדות הישראליות. לא רק שגרניט שינה את שוק מחנה יהודה עצמו, ותרם להפיכתו למרכז בילוי קולינרי ארצי, אלא ש"מחניודה" הפכה לנקודת התייחסות עבור "מסעדות שוק" רבות שהחלו לקום לאורכה ולרוחבה של מדינת השוק שלנו. מאז הוא הקים את "קבוצת מחניודה" שאחראית כיום על עוד מספר מסעדות בבירה (כולל "צמח" ו-"הדקל") ואף המריא ללונדון כדי להקים את "פאלומר", "הברברי" ו"קול אופיס", ומשם התפשט לפריז, בה פתח את "בלאגן" ו"שבור". ורק שם של עיר אחת, חשובה ומיוחדת, נעדר מהרשימה הזו – תל אביב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ