"הדבר הכי מושחת וטעים שאפשר בכלל לאכול": אסף גרניט מגיע לתל אביב
אחרי ש"עשה" את ירושלים, לונדון ופריז, מתפנה שף המישלן הישראלי להגיע לעיר העברית הראשונה. בשיחה עמו הוא מבהיר שמאז ומתמיד חלם וכיוון למישלן, טוען שלחמניית הקובלה ששותפו המציא וכעת מגיעה לשרונה מרקט היא מושלמת, ומפרט מדוע - בינתיים - הוא לא יפתח מסעדה בתל אביב

לא קל לעכל את זה, אבל אסף גרניט נמצא עמוק בחיינו כבר 12 שנים. ב-2009 פתח יחד עם אורי נבון ("שותפי השווה") את מחניודה וכתב פרק מפואר בתולדות המסעדות הישראליות. לא רק שגרניט שינה את שוק מחנה יהודה עצמו, ותרם להפיכתו למרכז בילוי קולינרי ארצי, אלא ש"מחניודה" הפכה לנקודת התייחסות עבור "מסעדות שוק" רבות שהחלו לקום לאורכה ולרוחבה של מדינת השוק שלנו. מאז הוא הקים את "קבוצת מחניודה" שאחראית כיום על עוד מספר מסעדות בבירה (כולל "צמח" ו-"הדקל") ואף המריא ללונדון כדי להקים את "פאלומר", "הברברי" ו"קול אופיס", ומשם התפשט לפריז, בה פתח את "בלאגן" ו"שבור". ורק שם של עיר אחת, חשובה ומיוחדת, נעדר מהרשימה הזו – תל אביב.