אחרי 18 שנות פעילות: מסעדת "נומה" מקופנהגן זוכה בשלושה כוכבי מישלן

המסעדה הדנית נומה, שזכתה במשך ארבע שנים בתואר "המסעדה הטובה בעולם", מקבלת סוף סוף כוכב מישלן שלישי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שף מסעדת "נומה", רנה רדזפי, בחזית המסעדה בקופנהגן, 2010

איזה עיטור, פרס, תעודה או הישג מסעדת "נומה" שבקופנהגן עוד לא אספה לחיקה? מסעדתו של השף רנה רדזפי מחזיקה בשיא הזכיות בתואר "המסעדה הטובה בעולם" בדירוג המסעדות היוקרתי - פיפטי בסט, היא זכתה פעמיים במקום השני באותו מצעד ומשנת 2008 מעוטרת בשני כוכבי מישלן. גם השף שלה, רנה רדזפי עצמו, כבר החזיק ולא פעם אחת בתואר - השף הטוב בעולם. אם כן, מה עוד אפשר לאחל למסעדה שיש לה הכל? ובכן, כנראה עוד מאותו הדבר ואם אפשר גם שלושה כוכבי מישלן.

והנה זה קורה. מדריך המסעדות היוקרתי הודיע אמש (שני) על כך שהמסעדה שהעלתה את המטבח הנורדי על המפה, שהפכה למודל לחיקוי והשראה למסעדות רבות ברחבי העולם וזו שגם למדה והמציאה את עצמה מחדש, עולה סוף סוף לשלושה כוכבי מישלן, אחרי שכבר 13 שנה מחזיקה "רק" בשני כוכבים.

"לכאורה הבלתי אפשרי קרה. נומה קיבלה היום את הבשורה כי מדריך מישלן העניק לנו את העיטור הגבוה ביותר של שלושה כוכבי מישלן", כתבו אנשי המסעדה ברשתות החברתיות. "בעינינו זהו הישג שמסמן את קופנהגן כאחד המקומות הטובים בעולם למסעדות כרגע. אנו רוצים להודות לאורחינו הנפלאים על תמיכתם במהלך 18 השנים האחרונות ותודה עצומה כמובן לכל מי שמשתף פעולה איתנו - חקלאים, ייננים, מומחי אוכל - כל מי שהוא חלק מהפאזל הענק שלנו, ובעיקר הצוות שלנו בעבר והווה". אגב, נומה אינה המסעדה הראשונה בדנמרק שזוכה בשלושה כוכבי מישלן. קדמה לה מסעדת גרניום שמחזיקה גם במדריך הנוכחי בשלושה כוכבים. כעת לדנמרק יש שתי מסעדות עם שלושה כוכבים, שבע מסעדות עם שני כוכבים ו-18 מסעדות בעלות כוכב אחד.

מסעדת נומה. לנומה צריך להתמסר. זה לא עובד אם מתחילים לשאול שאלות, אם מתחילים להגביל, אם מתחילים להתפתל צילום: Ditte Isager

בעבור רדזפי הקפיצה לשלושה כוכבים איננה דבר של מה בכך. עם בוא הקורונה נאלצה המסעדה לחשב מסלול מחדש, בעיקר לאור העובדה שהיא נשענת בעיקרה יותר על תיירות קולינרית זרה מאשר על לקוחות דנים. במקום להיסגר, כפי שעשו מסעדות יוקרה רבות ודומות ברחבי העולם, החליט רדזפי להפוך אותה לבר המבורגרים ויין. המהלך הצליח כל כך, שלא רק בר ההמבורגרים נותר בעינו, אלא גם נתן לגיטימציה למסעדות אחרות לערוך שינוי כזה, שמתבקש בימי מגפה.

זה אינו השינוי היחיד שעבר על נומה במהלך השנים. ב-31 בדצמבר 2016 נסגרה המסעדה עד למאי 2018, במהלך תקופה זו החליפה המסעדה מיקום ועברה ממחסן הדגים המיובשים במתחם רציפי הנמל בקופנהגן בו נפתחה בשנת 2003 לשכונת כריסטיאניה ("העיר החופשית"). אחת הסיבות למעבר היא רצונו של השף לפתח חווה ולהגדיל את המעבדה הקולינרית שלו, לצד המסעדה. בעת המעבר מנומה הישנה לחדשה, הפעיל רדזפי עם צוותו את המסעדה בפרקי זמן קצרים וחד פעמיים באוסטרליה ובמקסיקו.

מסעדות נומה בקופנהגןצילום: AP

עם זאת, שינוי המיקום ופתיחתה המחודשת לוו בחששות רבים בקרב מבקרי אוכל, שתהו האם נומה החדשה תחזור לעצמה. לאחר קבלת הביקורות הראשונות בנומה המחודשת, היה נראה שרדזפי חזר לעצמו בכוחות גדולים יותר וגורמים בתעשייה אף ציפו שהמסעדה תקבל כבר לפני שלוש שנים את הכוכב השלישי המיוחל. גם רדזפי עצמו אמר בראיונות עבר כי הוא כבר מתחיל לאבד אמון שזה יקרה. ואיך הארוחה בנומה? ליאור משיח כותבת

שינוי המיקום הוביל גם לשינוי קל בקו הסגנוני והקולינרי, שכן מאז נשען התפריט פחות על המטבח הנורדי, אמנם גם עליו, ויותר על עונות השנה, עם נושא שמשתנה כל שלושה חודשים. כך למשל, כעת מוגש בה תפריט שהתמה בו היא "יער וציד" ומחיר הארוחה בת 20 ה-מנות עומד על 1,428 שקלים, לא כולל שתייה או צימוד של תפריט יין (918 שקלים) או מיצים (509 שקלים) לארוחה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ