עוגיות שוקולד צ'יפס - שלושה מתכונים

עוגיות השוקולד צ'יפס שנולדו כאילוץ במטבחה של פונדקאית אמריקאית, זכו מאז לאינספור גרסאות, מרקמים ותוספות ברחבי העולם

לימור לניאדו תירוש
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגיות שוקולד צ'יפס עם קמח כוסמין וצימוקים
עוגיות שוקולד צ'יפס עם קמח כוסמין וצימוקיםצילום: לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש

עוגיות שוקולד צ'יפס הן מדברי המאפה הפופולריים ביותר. כמעט בכל יבשת ניתן למצוא שלל גרסאות, מרקמים ותוספות לעוגייה האמריקאית. למעשה, בצק העוגייה הוא בסיסי ועשוי מקמח לבן, סוכר לבן וסוכר חום כהה המכיל אחוז גבוה של מולסה, המעניק לעוגייה את טעם הקרמל. בנוסף לשבבי השוקולד, יש המוסיפים אגוזים, קוקוס וצימוקים.

את המתכון המסורתי המציאה, ככל הנראה בדרך מקרה, אמריקאית ושמה רות וייקפילד. בשנת 1930 הקימה עם בן-זוגה פונדק דרכים בעיירה ויטמן שעל אם הדרך בין בוסטון לברדפורד. את עיקר המוניטין הם רכשו בזכות עוגיות חמאה וקקאו שנהגו להגיש לאורחים. באחד הבקרים, כאשר נכנסה וייקפילד למטבח להכין את עוגיות החמאה היא גילתה שנגמר לה הקקאו. היא מצאה במזווה שוקולד והחליטה להשתמש בו במקום קקאו. להפתעתה, שמר השוקולד הקצוץ על צורתו המקורית ולא נמס לתוך הבצק. וכך נולדו העוגיות המפורסמות, רכות ונימוחות.

שם המשחק כאן הוא טריות ואיכות השוקולד. שוקולד איכותי בעל 50% מוצקי קקאו לפחות יאזן את מתיקות הבצק ויעניק לעוגייה את איכותה. את החמאה מומלץ להוציא מהמקרר כשעה לפני האפייה כדי שניתן יהיה להקציפה, לקבלת בצק במרקם הנכון, שיניב עוגיות נימוחות.

להשגת עוגיות אווריריות יש לנפות את הקמח עם שאר החומרים היבשים. למלח חשיבות רבה: הוא שובר את המתיקות ויוצר איזון. מומלץ להימנע ככל האפשר מעיבוד יתר. עיבוד קל יניב עוגיות פריכות. ניתן להכין את בצק העוגיות מראש, לעצב לכדורים, להקפיא ולהוציא את הכמות הרצויה לאפיית עוגיות חמות וטריות.

עוגיות שוקולד צ'יפס עם קמח כוסמין וצימוקים

עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות

עוגיות שוקולד לבן, אגוזי לוז וחמוציות

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ