בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שלושה מתכונים עם טפיוקה

הטפיוקה, שמקורה בשבטים קדומים בברזיל, יובאה לישראל יחד עם שלל המוצרים מהמזרח הרחוק. היא מתאימה מאוד כבסיס לקינוחים קיציים בשילוב פירות וליקרים

תגובות

משמעות השם טפיוקה בשפת הילידים של שבטי הטופינמבה שבברזיל היא "המיץ שנסחט". נראה שמקורה של הטפיוקה הוא באותם שבטים קדומים בברזיל. משם הופצה למדינות רבות אחרות ביבשת אמריקה, ואף הרחיקה עד לאפריקה ולאסיה. הטפיוקה מיוצרת משורש הקסווה (Manihot). מתחת לקליפת השורש החומה, מסתתר בשר לבן וגמיש, שנסחט בחוזקה לקבלת מיץ עמילני. זהו המיץ שממנו מכינים את כדורי הטפיוקה. הטפיוקה נטולת טעם דומיננטי. באפריקה הטפיוקה מיובשת לגרגירים קטנים, בדומה לסולת, ומשמשת לאפיית קרקרים מלוחים ולהכנת פודינג מתוק. לעומת זאת באסיה היא מעוצבת ככדורונים קטנים המזכירים פנינים. במטבח התאילנדי וגם ביפאני משמשת הטפיוקה בעיקר כחומר גלם לקינוחים ומנות אחרונות.

לישראל הגיעה הטפיוקה עם שלל המוצרים המיובאים מהמזרח הרחוק. גם כאן, בשל תנאי מזג האוויר, מתאימה הטפיוקה להגשה כקינוח קיצי. יתרונם של פניני הטפיוקה בכך שהם מוסיפים מרקם עדין ורך לקינוחי פירות. הטפיוקה תתמזג בהרמוניה עם טעמים מתוקים וחמצמצים, במיוחד של פירות טרופיים כגון מנגו, פסיפלורה, אננס, בננה וליצ'י. שילוב של טפיוקה עם פירות יער - פטל אדום או שחור, אוכמניות ודובדבנים - יוסיף לקינוחים עניין וקלילות מרעננת.

מומלץ להוסיף לטפיוקה נוזלים בעלי נוכחות. מעט ליקרים סמיכים, מתוקים - ליקר דה קסיס, לימונצ'לו, קלואה - יעשירו רבות את הטעם. דרך נוספת להשבחת קינוחי הטפיוקה היא בהשריית הפנינים לאחר בישולן בתוך חלב קוקוס, חלב מרוכז או רוזטה. בישול הטפיוקה פשוט. מבשלים את כדורי הטפיוקה בהרבה מים, שכן היא סופחת אליה את נוזלי הבישול, עד אשר הם מתרככים והופכים לשקופים למחצה. חשוב לעצור בעזרת מי קרח את תהליך הבישול כדי שלא יתרככו יתר על המידה וייהפכו לעיסה צמיגית. הטפיוקה נשמרת היטב במקרר בתוך קערה עם מים קרים. הטפיוקה נקייה מגלוטן ועל כן מתאימה לחולי צליאק. בישראל אפשר למצוא את הטפיוקה בחנויות טבע ובחנויות של מוצרי מזון מהמזרח הרחוק. *

מרק קר של מלון רוזטה וטפיוקה

מרק קר של מלון רוזטה וטפיוקה
לימור לניאדו תירוש

טפיוקה בקרם דה קסיס ופטל אדום

לימור לניאדו תירוש

ממתק תאילנדי של טפיוקה וחלב קוקוס

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו