בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שלושה מתכונים עם סלמון

כשהוא משומר, בכריך או בסלט, הסלמון מתאים גם לארוחה קלה וספונטנית

תגובות

"הסלמון והעוני חוברים יחדיו", כתב צ'רלס דיקנס. הריין, התמזה, והסיין היו עשירים בדגי סלמון, וזמינותם עד לאמצע המאה ה-20 הפכה אותם למאכל עממי. אך הזיהום ובניית הסכרים צימצמו באופן קיצוני את אתרי הרבייה שלהם וגרמו לירידה במספרן.

במחוזותינו ניתן להשיג בקלות מרובה דגי סלמון טריים, אלתית בשמם העברי. בכל חנות דגים ובמרבית הרשתות לשיווק מזון נמכר סלמון מיובא טרי, שמגיע לישראל מצונן, בדרך כלל מנורווגיה, בימים שני וחמישי.

מקורם של הדגים המיובאים הינו מגידולי בריכות, והם בעלי בשר שמן יותר מאלה הניצודים בים הפתוח. יתרה מזו, צבעם יהיה לרוב בגוון ורוד כהה כתוצאה ממזון כימי עתיר פיגמנטים. בים הפתוח, צבע הסלמון יהיה ורוד בשל אכילת סרטנים, או לבן. דגי סלמון הניצודים באוקיינוס נחשבים למשובחים יותר ויקרים יותר.

סלמון נחשב מאכל מזין ובריא הודות לתכולת החלבונים הגבוהה בבשרו, לרמה הסבירה של שומן ולתכולה הגבוהה במיוחד של אומגה 3. בישול, אפייה או טיגון אינם פוגעים בערכים התזונתיים של חומצות השומן בדג.

סלמון כמו הטונה, הוא דג מתאים ביותר לשימור. לאחר תהליך שימור קצר ופשוט, נקבל נתחי סלמון עסיסיים ובעלי טעם טוב.

הדרך הפשוטה ביותר לשימור סלמון היא לבשלו בתוך שמן זית על סף רתיחה, כשהוא חתוך לנתחים קטנים. בתוספת מעט תבלינים נקבל דג טעים וזמין לשימוש בארוחה קלה וספונטנית, בסלטים, ממרחים וכמנת פתיחה על לחם טוב שעליו מורחים חזרת, מיונז או שמנת חמוצה.

סלמון שטופל בדרך זו יישמר היטב במקרר למשך חמישה ימים.

סלט ניסואז עם סלמון משומר בווינגרט אנשובי

סלמון משומר בשמן זית

ממרח סלמון עם ביצה קשה, זיתי קלמטה ועשבי תיבול




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו