בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: פטריות ממולאות ברוטב שום שמיר של שף אסף אוטולנגי

מרכיבים: 12 פטריות שמפיניון בינוניות, ללא הרגליים, רגלי פטריות השמפיניון; 1 גליל גבינת פרומעז; 2 כפות גבינת שמנת, 1 חופן בזיליקום קצוץ, 1 חופן אגוזי מלך קצוצים; 1 חופן שקדים מולבנים קצוצים, קורט מלח; קורט פלפל שחור

תגובות

חומרים:

  • 12 פטריות שמפיניון בינוניות, ללא הרגליים

למילוי:

  • רגלי פטריות השמפיניון
  • 1 גליל גבינת פרומעז
  • 2 כפות גבינת שמנת
  • 1 חופן בזיליקום קצוץ
  • 1 חופן אגוזי מלך קצוצים
  • 1 חופן שקדים מולבנים קצוצים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור

לציפוי:

  • קמח
  • פירורי לחם עם שומשום
  • 1 ביצה

לרוטב:

  • חמאה ושמן זית לאידוי השום
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
  • 2 כפות שום כתוש או שום טרי קצוץ
  • 1 חופן שמיר קצוץ
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות קמח

הכנה:

קוצצים את רגלי הפטריות, ומערבבים עם יתר חומרי המילוי לתערובת אחידה וממלאים את הפטריות בעזרת כף. מצפים אותן בקמח, ביצה ופירורי לחם עם שומשום. מניחים בצד.

הכנת הרוטב - מאדים את השום בקצת חמאה ושמן זית עד הזהבה. מוסיפים שתי כפות קמח ומטגנים עד שכל השמן נספג בקמח. לאחר מכן, מוסיפים את החלב והשמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל ושמיר ומבשלים על אש קטנה מספר דקות.

הגשה:

מטגנים את הפטריות עד הזהבה, יוצקים את הרוטב לצלחת ומניחים את הפטריות במרכזה (המלצת הגשה: 3 פטריות בצלחת). מקשטים עם 3 עלי בזיליקום טריים ומגישים.

עומר שביט


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו