בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שלושה מתכונים משובחים עם ירקות חורפיים

תבשיל בקר מחמם עם יין לבן וסלק, מרק כרישה עשיר עם ארטישוק ירושלמי ועוגת דלעת נימוחה עם פרג

8תגובות

לרשמיי ארוחת הסתיו הראשונה של השנה שמור מקום של כבוד בדברי ימי הארוחות. זו התקופה שבה הגוף מבקש אוכל חם ומשביע אחרי קיץ ארוך, שבו הסתפקנו באוכל קל, לרוב קר עם הרבה פירות, ירקות, גבינות ודגים. מזג האוויר הצונן מעורר געגוע לתבשילים מהבילים וחשק למנות עם טעמים מורכבים יותר. כל אלה שולחים אותנו כעת לבחוש ולשקשק בסירים, עם הרבה מוטיבציה ושמחת יצירה.

לכך מצטרפת תנובת האדמה, המשובחת במיוחד בימים אלה. מזג האוויר הפתיע השנה לטובה - ותנובת השוק כבר לא נראית כמו מכירת סוף עונה. זו השנה הראשונה בהרבה זמן שהסתיו מורגש: ממטרים, ימים בהירים וקרירים ומראות שלכת המשתלבים סוף סוף עם שירי הסתיו. בשנים הקודמות ירדו בתקופה זו ממטרים עדינים, במקרה הטוב; עומס החום הוקל רק במעט; העלים נשרו כה מהר שלא תמיד זכרנו להתבונן בשלכת; והשוק התרוקן מירקות ופירות הקיץ - נותר חיוור ומבויש ללא תוצרת ראויה. עמודי החצבים הפורחים ונדידת הציפורים היו היחידים שהזכירו לנו שאנו בעונה לא מוגדרת, עונה ללא תוצרת שהקשר בינה לבין המלה "סתיו" מקרי בהחלט.

השנה השוק מעיד על חגיגה סתווית אמיתית: מאבוקדו מתוק, פטריות על סוגיהן, אספרגוסים זקופים, חסות רעננות, עלי מנגולד עדינים; דרך תפוחים מתפצחים, מתוקים וחמוצים בו-בזמן, אגסים עסיסיים, חבושים מלאי הוד וגויאבות ריחניות; ועד דלועים שמנמנים, ארטישוק ירושלמי עם ריח אדמה טחובה ורימוני ענק מנוקדי גרגירים אדומים הכבדים ממיץ מתוק.

מעבר לכל, זהו הזמן לירקות השורש הקטנים. אם ננבור היטב בשקי היוטה של הירקן, נמצא שלל עצום של ירקות שגודלם אינו מעיד על איכותם: סלקים קטנים ומתוקים, בצלצלים עדינים, גזרים זעירים וכתומי צוואר, כרישות רכות, שומרים עם ריח אניס משכר, לפתות סמוקות ושורשי סלרי זעירים. ירקות אלה עדיין לא הספיקו לנוח באדמה ולהשמין ממי הגשם. טעמם הצעיר, המרוכז והעשיר ומתיקותם הנפלאה תעורר את בלוטות הטעם והזיכרון לימים שבהם רצנו ברחובות עם סנדלים תנ"כיות ומכנסיים קצרים, הגשם ירד וריח הסתיו עמד באוויר. *

תבשיל בשר על העצם ביין לבן, סילאן ובייבי סלק

עוגת דלעת אישית עם פרג וצימוקים בקוואנטרו

מרק כרישה צעירה, ארטישוק ירושלמי ופטריות

תבשיל בשר על העצם ביין לבן, סילאן ובייבי סלק
לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו