בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: פוקצ'ה ביתית של שף ארז שבו

מרכיבים: קילו קמח, כפית שטוחה של שמרים יבשים כף סוכר, רבע כוס שמן זית, 3 1/2 כוסות מים, 3/4 כוס קרח גרוס, 25 גרם מלח

תגובות

חומרים:

  • קילו קמח
  • כפית שטוחה של שמרים יבשים כף סוכר
  • רבע כוס שמן זית
  • 3 1/2 כוסות מים
  • 3/4 כוס קרח גרוס
  • 25 גרם מלח

הכנה:

לחמם את התנור ל-300 מעלות כאשר אבן האפייה מונחת בתוכו. לנפות את הקמח לקערה ולהוסיף לו שמרים וסוכר. לערבב מעט ולהוסיף את שמן הזית. לאחר מכן ליצור תערובת של המרכיבים, להזליף מים באטיות ובמקביל להוסיף את הקרח הגרוס כדי לצנן את הבצק. כעבור כ-10 דקות של לישה להוסיף מלח ולהמשיך ללוש כ-10 דקות נוספות.

אחרי חצי שעה לחלק לכדורים של כ-150 גרם ולהשאיר אותם במקרר כחצי שעה. לקחת כדור בצק לאחר שתפח ולהכין שקעים בעזרת הבוהן. לפתוח את הכדור בלישה בכף היד לכדי פוקצ'ה מרודדת. להניח על אבן האפייה או על תבנית אפייה כבדה. להכניס לתנור החם ולאפות כ-5-7 דקות או עד שהפוקצ'ה מושחמת כראוי.

מומלץ להגיש את הפוקצ'ה חמה וטרייה מהתנור לשולחן האוכל בליווי רוטבי שמן זית ובלסמי או ממרח טפנד זיתים, פסטו או עגבניות מיובשות כמנה ראשונה.

רועי ברקבוביץ


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו