בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"אל ג'נינה", נצרת | מייסד: עוללה ראוף (אבו מאהר), 1945

שרי אריסון על הקיר

תגובות

מסעדת "אל ג'נינה" נפתחה ב-1945 ליד כנסיית המעיין בנצרת. טרום הקמת המדינה היא הסתכמה בחדר קטן עם שולחנות וכיסאות וסביבו בוסתן מוריק עם עצי פרי. עוללה ראוף (אבו מאהר), תושב נצרת שהקים את המקום, האכיל בימים הראשונים כ-50 איש בערב. מאז התרחבה המסעדה, הבוסתן נעקר ונותרו רק עץ לימון ועץ תות עתיק, שהישיבה בצלו מבוקשת עד היום.

בניו של המייסד, שמת מאז, מנהלים שני עסקים הקרואים על שמו. המסעדה הישנה התרחבה וכיום יש בה כבר מקום ל-800 לקוחות. מסעדה נוספת נפתחה לפני שבע שנים ביציאה מנצרת לעפולה.

איימן ראוף - מנהל המסעדה הנוכחי, אחד מבניו של אבו מאהר - התגייס לעסק המשפחתי מיד לאחר שסיים את לימודיו בתיכון. מאז הגיע לתובנות שמשמנות את גלגלי העסק. "לבנות שם טוב לוקח שנים, אבל לקלקל שם טוב לוקח דקה. המוניטין של המקום ידועים. כל מי שמגיע לנצרת מוכרח לטעום את המאכלים שלנו, וזה גם כתוב בספרי תיירות. יש לקוחות שחוזרים אחרי 30 שנה לארץ ולא מאמינים שהמסעדה בבעלות אותה משפחה ועם אותו האוכל - בדיוק אותו קבב".

פריד חגי

עם לקוחותיו הוא מונה את אהרן ברק, משה כחלון, איציק מרדכי ושרי אריסון. "רוצה לראות תמונה שלנו?" הוא מציע ומיד מראה תמונה קטנה שלו ושל אריסון.

איפה שאר התמונות?

"אין".

למה פיתחת רק את התמונה של אריסון?

"היא אשה צנועה מאוד", הוא אומר ומחזיר את התמונה למקומה. אף שהוא גאה בלקוחותיו הקבועים, הוא אינו מפלה בינם לבין מטיילים שנקלעו למקום. "המטבח שלנו פתוח לכל הקליינטים. אני נותן להם להציץ בסירים, להיכנס למקררים. אחרים אומרים, אל תיכנסו למטבח כי רטוב ותחליק, או חם ותכווה - אבל אני לא עוצר בעדם. אין לי במה להתבייש".

עם מוניטין של 70 שנה, אתם עדיין מפרסמים את המסעדה?

"בוודאי, אני עדיין מפרסם בעיתונות ובאינטרנט. חוץ מזה, אני שומר על יחסים קרובים עם הלקוחות. בכל פסח אני עושה 300 טלפונים של ‘חג שמח'. נוצרה לנו תחרות רבה, רק בסביבה הקרובה נפתחו כ-25 מסעדות, אבל אני אוכל רק במסעדה שלי. פה כל המנות נעשות בעבודת בית. יש לנו קבב כבש מיוחד, עלי גפן, כבש שלם בהזמנה מראש, מנסף עם צנוברים משהו-משהו, קובה וסמבוסק קטן. אנחנו מתמחים בכבש, דגים וכנאפה שחובה לטעום".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו