בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"מסעדת הדגים עין גב" | מייסד: גרשון כהן 1941

השמן עמוק, הכנרת כבר לא

תגובות

"מסעדת הדגים עין גב" היא מפעל של הקיבוץ הישראלי. בצהרי היום עשרות אוטובוסים חונים במקום, פורקים מאות תיירים רעבים שמבקשים עוד ועוד דגים. חלל המסעדה הרחב נראה כמו חדר אוכל קיבוצי או כמו כוורת רוחשת פעילות. הדבר היחיד באזור שנותר שקט וצנוע הוא ימת הכנרת שעדיין נשקפת מהמרפסת, אבל זו הולכת ומצטמקת.

"בשנים הראשונות אניני טעם הגיעו ממרחקים כדי לאכול את הדג המטוגן של גרשון כהן", נזכר מאיר אוחיון, בן 77, שמוכר שתייה קלה ללקוחות המסעדה. "בימי הצנע, כשאנחנו אכלנו חצי עגבנייה וחצי ביצה, הם שטו בסירות ישירות למעגן עין גב כדי שיפתח להם שולחן".

ב-1941 הקים כהן, ממייסדי קיבוץ עין גב, קיוסק קטן בצל העץ העומד כיום בחזית המסעדה. "מדי בוקר הוא התייצב במעגן. כאשר הדייגים הגיעו ופרקו את הסחורה הדלה שלהם, הוא היה אוסף כמה אמנונים ומטגן אותם על גז ביתי", נזכר אוחיון. "במשך השנים גדל הקיוסק ונהפך למסעדונת. מהמסעדונת צמחה מסעדה מכובדת שמסוגלת להאכיל 1,200 לקוחות בו-בזמן".

ישראל אופיר, מנהל המסעדה הנוכחי, הוא האדם המבוקש ביותר במסעדה. עשרות מדריכי תיירים פונים אליו - ולו יש מקום לכולם. לדבריו, המסעדה פופולרית בזכות הדג המוגש בה. "לאמנון שקיבל את שמו של סנט פטרוס יש משמעות אצל הצליינים. חלק מהנסים של ישו היו קשורים בדג זה. לפי סיפור ששמעתי מהם, ישו שלח את פטרוס לדוג דג, כדי לממן את הוצאות המסים שלהם. בפה של הדג הסתתר מטבע, שהציל את המצב".

במשך השנים נוספו לכם מתחרים, איך אתם עדיין מצליחים למשוך מאות לקוחות ביום?

"עד לפני עשור זו היתה המסעדה היחידה בצד המזרחי של הכנרת. כל מי שביקר באזור הגיע הנה לאכול ולשתות. אפילו לא היו ‘חנויות נוחות' בתחנות דלק. היום המצב כמובן השתנה, אבל האמנון לא. כ-70 שנה אנחנו מטגנים אותו בצורה הכי פשוטה ובאותה מתכונת - בשמן עמוק. לקוחות ותיקים מגיעים למסעדה אחרי עשרות שנים ולא מוותרים עליו".

לאוחיון גרסה שונה מעט: "הדג המטוגן במסעדה היום אינו אותו הדג", הוא גורס. "כיום אנחנו מטגנים פה אמנון מזן הירדן, הכלאה בין אמנון הגליל לאמנון היאור. הוא גדל בבריכות והוא מצוין".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו