בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: עוגת דלעת אישית עם פרג וצימוקים בקוואנטרו

מרכיביןם: 500 גרם (נטו) דלעת קלופה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ, 200 גרם סוכר, 500 מ"ל מים, סרט של קליפת לימון באורך 5 ס"מ, 2 כפות קוואנטרו, לבלילה: 50 גרם צימוקים, 2 כפות קוואנטרו, 2 כפות מיץ תפוזים...

תגובות

עוגה נפלאה שמחליפה בקלות את עוגת הגזר הנפוצה. זוהי עוגה אידיאלית למי שנרתע מהקצפה. היא פשוטה להכנה - כל הנדרש הוא סיר קטן וקערה. העוגה טעימה ובריאה יותר מאחיותיה האמריקאיות, העתירות סוכר וחמאה. חשוב לטחון את הפרג לקראת האפייה, כי פרג טחון לא טרי עלול להיות מריר

חומרים (18-15 יחידות):

  • 500 גרם (נטו) דלעת קלופה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 200 גרם סוכר
  • 500 מ"ל מים
  • סרט של קליפת לימון באורך 5 ס"מ
  • 2 כפות קוואנטרו

לבלילה:

  • 50 גרם צימוקים
  • 2 כפות קוואנטרו
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 150 גרם (3/4 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
  • 80 גרם חמאה נוזלית
  • גרידה מתפוז שלם
  • 2 ביצים
  • כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא או קמח חיטה מלא מנופה
  • חצי כוס (70 גרם) קמח כוסמין לבן
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 50 גרם פרג טחון

הכנה:

מניחים בסיר בינוני סוכר, מים וקליפת לימון. מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים על אש בינונית 40 דקות, לא מכוסה. מכבים, מוסיפים קוואנטרו ומצננים בסירופ. שולפים את קוביות הדלעת מהסירופ לצלחת, מועכים היטב במזלג. מעבירים למסננת ומסננים חצי שעה.

בזמן הבישול משרים בקערה קטנה צימוקים בקאוונטרו ומיץ תפוזים לשעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה מערבבים היטב דלעת מסוננת, סוכר, חמאה, גרידת תפוז וביצים. מנפים את החומרים היבשים, מוסיפים פרג ומערבבים. מוסיפים לקערה בבת אחת את החומרים היבשים, מערבבים קלות, מוסיפים צימוקים, מיץ תפוזים וקאוונטרו ומערבבים מעט.

בעזרת שתי כפיות ממלאים תבנית שקעים מסיליקון, משומנת קלות בחמאה, ואופים 20 דקות.

הצעת הגשה חגיגית: מרתיחים במחבת 2 כפות דבש עם 2 כפות מיץ תפוזים, מבשלים דקה. מוסיפים כף גרעיני דלעת קלויים, כף פרג לא טחון וכף צימוקים. מניחים כפית מהתערובת מעל כל עוגה אישית חמימה ומגישים.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו