בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: עוגת מנגו הפוכה

מרכיבים: 2 כפות חמאה לשימון התבנית, 3 כפות סוכר חום, 2-3 מנגו, בצק, 2/3 כוס (85 גרם) שקדים טחונים מנופים במסננת, 1 כוס (140 גרם) קמח מנופה, 1 כפית אבקת אפייה, קורט מלח, 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר ...

תגובות

חומרים:

  • 2 כפות חמאה לשימון התבנית
  • 3 כפות סוכר חום
  • 2-3 מנגו
  • בצק
  • 2/3 כוס (85 גרם) שקדים טחונים מנופים במסננת
  • 1 כוס (140 גרם) קמח מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כפיות אמרטו
  • חצי כפית תמצית וניל

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים מחבת בגודל 26, שאפשר להכניס לתנור, בחמאה. מפזרים סוכר באופן אחיד. קולפים את המנגו, פורסים לרצועות ארוכות ברוחב של ס"מ וחצי ומסדרים בצורה מעגלית ובצפיפות מעל הסוכר.

מנפים יחד את החומרים היבשים. בקערת המערבל החשמלי מקציפים את החמאה והסוכר למשך 5 דקות, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, את האמרטו ותמצית הווניל. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את החומרים היבשים, מערבלים מעט.

מניחים כף אחר כף של בצק מעל המנגו. אין צורך להשטיח, הבצק יתאחד במשך האפייה. אופים למשך 35 עד 40 דקות. לאחר עשר דקות צינון הופכים בזהירות על צלחת ההגשה. מומלץ להגיש חמים.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו