בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: בוראני תרד, עדשים שחורות ובצל מטוגן

מרכיבים: חצי כוס עדשים שחורות, חצי כפית כמון, חצי כפית גרגרי כוסברה טחונים, חצי לימון פרסי מיובש, 2 בצלים, כף שמן קנולה, 200 גרם תרד צעיר, חצי כפית מלח גס, כף שמן זית, למרק: ליטר וחצי יוגורט עיזים, 2 כפות שמן זית, שן שום קצוצה

תגובות

חומרים (ל-6 מנות):

  • חצי כוס עדשים שחורות
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית גרגרי כוסברה טחונים
  • חצי לימון פרסי מיובש
  • 2 בצלים
  • כף שמן קנולה
  • 200 גרם תרד צעיר
  • חצי כפית מלח גס
  • כף שמן זית

למרק:

  • ליטר וחצי יוגורט עיזים
  • 2 כפות שמן זית
  • שן שום קצוצה
  • כף מיץ לימון
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל לבן

הכנה:

מוזגים שתי כוסות מים לסיר בינוני, מוסיפים עדשים ומרתיחים. במהלך ההרתחה הראשונה יצטבר מעט קצף אפור אותו יש להסיר בעזרת כף רחבה ושטוחה. מוסיפים כמון, גרגירי כוסברה ולימון פרסי, ממשיכים בבישול, לא מכוסה, תוך בעבוע עדין 15-20 דקות עד לרמת אל דנטה, ומסננים. שולפים את הלימון הפרסי. חותכים בצלים לקוביות, מטגנים במחבת עם כף שמן עד לקבלת צבע חום עמוק.

קוצצים תרד לרצועות גסות, מניחים במסננת, בוזקים מלח גס ומשהים למשך חצי שעה. מערבבים מדי פעם. מעבירים לקערה ומוסיפים עדשים, בצל מטוגן, וכף שמן זית. מצננים במקרר. בקערה מערבבים את חומרי המרק, מוסיפים את התרד והעדשים מערבבים קלות ומוזגים לקערות אשיות. מזליפים מעט שמן זית ומגישים מיד.

בוראני תרד, עדשים שחורות ובצל מטוגן
לימור לניאדו תירו


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו