בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מרק תרד של השף איתמר דוידוב

מרכיבים: 1 כף חמאה או שמן זית, 1-2 כפיות קמח, 1 כוס גבעולי סלרי קצוץ, 1 כוס בצל לבן קצוץ גס, 1 כוס כרישה פרוסה דק (החלק הלבן בלבד), 2 שיני שום, 300 גר' (כ-6 כוסות) תרד צעיר או תרד טורקי קצוץ גס, 1 כף פלפל ירוק חריף ...

2תגובות

חומרים:

  • 1 כף חמאה או שמן זית
  • 1-2 כפיות קמח
  • 1 כוס גבעולי סלרי קצוץ
  • 1 כוס בצל לבן קצוץ גס
  • 1 כוס כרישה פרוסה דק (החלק הלבן בלבד)
  • 2 שיני שום
  • 300 גר' (כ-6 כוסות) תרד צעיר או תרד טורקי קצוץ גס
  • 1 כף פלפל ירוק חריף
  • 8 כוסות מרק ירקות צלול או מרק עוף
  • כוס שמנת לבישול
  • מלח לפי הטעם

להגשה:

  • 1 כוס שמנת לבישול

הכנה:

ממיסים את החמאה בסיר נירוסטה בינוני. מוסיפים את הקמח ומיד אחריו את הסלרי, הבצל והכרישה. מאדים את הכל יחד עד שהירקות רכים ושקופים. מוסיפים את השום ומאדים עוד 2-3 דקות. מוסיפים את התרד, הפלפל החריף והמרק, ומבשלים 15-20 דקות, או עד שכל הרכיבים מתרככים. מצננים מעט וטוחנים היטב בבלנדר. מסננים. מחזירים לסיר נקי ומוסיפים שמנת לבישול. מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח לפי הטעם. מעבירים את כוס השמנת (להגשה) לסיר קטן ומבשלים כמה דקות עד שהשמנת הסמיכה מעט.

הגשה:

מוזגים לקערות הגשה את המרק הסמיך. מעבירים את השמנת החמה לכד קטן עם פיית מזיגה ומציירים עיגולים עם השמנת על פני המרק. מומלץ להגיש עם רצועות טורטיית תירס קלויות, או נאצ'וס.

איתמר דוידוב


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו