בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: גלט קדאיף עם תותים, ריקוטה ומרציפן

תערובת גבינה ומעליה תותים נחות בין שתי דיסקיות קדאיף. לפני ההגשה מחממים כעשר דקות ב-180 מעלות, בוזקים מעל סוכר וקינמון ומגישים

תגובות

חומרים (10-12 מנות):

  • 150 גרם אטריות קדאיף
  • 4 כפות (60 גרם) סוכר
  • 90 גרם חמאה
  • לתערובת הגבינה:
  • 100 גרם מרציפן טרי מגורר דק בפומפייה
  • 200 גרם ריקוטה
  • 100 גרם גבינת עזים לבנה רכה (מומלץ: "גדעז" של מחלבות גד)
  • גרידת לימון
  • סלסילת תותים טריים ושטופים
  • 2 כפות סוכר מעורבבות עם כפית קינמון

הכנה:

ממיסים את החמאה והסוכר במחבת.

פותחים בעדינות את אטריות הקדאיף עם הידיים. יוצקים את תוכן המחבת לאטריות ומערבבים עם הידיים, עד שכל האטריות מצופות היטב.

מניחים כף מתערובת האטריות בתבנית שקעים של מאפינס, משטחים בעדינות לקבלת דיסקית שטוחה. אופים ב-180 מעלות 10-15 דקות, עד שהאטריות יקבלו צבע חום בהיר. שולפים בזהירות מהתבנית ומצננים. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה אטומה.

מערבבים את הגבינות, המרציפן, מי הוורדים וגרידת הלימון. קוצצים את התותים לקוביות קטנות ויפות.

מרכיבים את המנה: מעל כל דיסקית מניחים כף של תערובת גבינה; מעל מניחים תותים ומכסים עם דיסקית נוספת. לפני ההגשה מחממים כעשר דקות ב-180 מעלות, בוזקים מעל סוכר וקינמון ומגישים.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו