בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: סופגניות בזיליקום ופסטו של הקונדיטורית מירי ארזי

מי אמר שסופגניות חייבות להיות מתוקות? הקונדיטורית מירי ארזי יצרה סופגניות עם בזיליקום ופסטו שחייבים לטעום

תגובות

חומרים לבצק (40-35 סופגניות):

  • 1 ושלושת רבעי כוסות חלב
  • 50 גרם שמרים טריים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 קילוגרם קמח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית פרג שלם
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית טימין יבש
  • 35 גרם בזיליקום טרי קצוץ גס
  • 1 כפית פסטו איכותי
  • 2 כפות ויסקי/ברנדי
  • 10 גרם חמאה חתוכה ל-8 קוביות בטמפרטורת החדר
  • 15 גרם מלח
  • 2 ליטר שמן קנולה לטיגון

חומרים למילוי:

  • 500 גרם גבינה בולגרית למריחה 10%
  • מעט פסטו ובזיליקום טרי לקישוט

הכנה:

מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר במשך דקה. מוסיפים קמח, ביצים, תבלינים יבשים, בזיליקום, פסטו ואלכוהול. מערבבים במהירות נמוכה כ-5 דקות ומכניסים את החמאה/מרגרינה לקערה בהדרגה, קובייה אחר קובייה. כאשר נוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד, גמיש, רך, ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד; מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 40-30 גרם לסופגנייה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים חלקים. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפרטורת החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן. במקביל, בזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות. צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים, הסופגנייה צריכה לתפוח בשמן ולהיטגן 2 דקות מכל צד. את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה, מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, נותנים להתקרר בטמפרטורת החדר.

עוד כתבות בנושא

הכנת המילוי:

מעבירים את הגבינה לשק זילוף. מחוררים את הסופגניה וממלאים בנדיבות. עם כפית מקשטים כל סופגניה במעט פסטו.

יעל אילן


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו