בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סופגניות הולנדיות עם ריבת תפוחים

מרכיבים: כוס קמח תופח, קורט מלח, ביצה, שליש כוס רסק תפוחים לא ממותק, חצי כוס גבינת ריקוטה, כף סוכר קנים, כף שמן, כף קוניאק, רבע כפית קינמון, חצי כוס ריבת תפוחים מסוננת מנוזלים, 3 כפות סוכר קנים, חצי כפית קינמון

3תגובות

חומרים (20 סופגניות קטנות):

  • כוס (140 גרם) קמח תופח
  • קורט מלח
  • ביצה
  • שליש כוס (100 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
  • חצי כוס (125 גרם) גבינת ריקוטה
  • כף סוכר קנים
  • כף שמן
  • כף קוניאק
  • רבע כפית קינמון
  • חצי כוס (100 גרם) ריבת תפוחים מסוננת מנוזלים (ראו מתכון)

ציפוי:

  • 3 כפות סוכר קנים
  • חצי כפית קינמון
  • טיגון:
  • ליטר שמן חמניות או קנולה
  • חתיכת גזר

הכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בלילה רכה.
  2. מחממים שמן בסיר בינוני, מניחים גזר ומחכים לבעבוע עדין. ממלאים כפית גדושה מן הבלילה, מניחים בשמן החם ומחליקים את הבלילה פנימה בעזרת כפית נוספת. מטגנים 3 דקות מכל צד. שולפים לנייר סופג.
  3. מערבבים סוכר וקינמון ומגלגלים בו את הסופגניות החמות. אוכלים פושר.

ריבת תפוחים

חומרים (כוס ריבה):

  • 2 תפוחים מסוג חרמון או גולדן דלישס קלופים וקצוצים לקוביות קטנות (250 גרם נטו)
  • 2 כפות סוכר קנים
  • מקל קינמון

הכנה:

מניחים את החומרים בסיר קטן, מכסים ומבשלים על אש בינונית 3 דקות.

מעבירים ללהבה קטנה מאוד ומבשלים עם מכסה למשך שעה. בסוף הבישול נשארת כוס ריבה (200 גרם), עם מעט נוזלים.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו