בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בירת חנוכה מגיעה אל מבשלות הבוטיק בארה"ב

מתקופת היובש באמריקה, דרך אירופה ועד פרס, הקשר בין יהודים ובירה מגיע רחוק. עם עלייתן של מבשלות הבוטיק בארה"ב, צצות עכשיו בירות מיוחדות לחג

תגובות

יצרניות בירה רבות מוציאות בתקופת החגים בירות ייחודיות, ואליהן מצטרף עכשיו סוג חדש: בירת חנוכה - כך פורסם בכתבה של הרדיו הציבורי בארצות הברית. אחת מהיצרניות האלה היא לומפוק שבפורטלנד, שייצרה בירה כהה ומרירה שנקראת "8 Malty Nights", בירה שהפכה לאחת הפופולריות ביותר של החברה בעונת החורף. לצדה של לומפוק פועלות מבשלות נוספות כמו שמאלץ.

אבל זו לא הפעם הראשונה שהיהודים נכנסים לעסקי הבירה. "הסיפור מתחיל כבר בגלות בבל", אומרת מחברת הספר "Jews and Booze", מרני דיוויס. היא אומרת שלמרות שבירה לא מוזכרת בתורה אפילו פעם אחת היא נחשבת כשרה, ויהודים עסקו בבישולה מפרס, דרך אירופה ועד אמריקה.

"היזמים היהודים הכי חשובים בתקופת היובש היו המבריחים והגנגסטרים", היא אומרת. "הם פעלו עם מהגרים אירים ואיטלקים וכך מנעו את היעלמותו של האלכוהול, ובירה בייחוד, מהחיים באמריקה". אחרי תקופת היובש, מבשלות יהודיות קטנות – כמו אחרות – נדחקו על ידי הגדולות יותר, וחזרו רק בשנים האחרונות, עם עלייתן של מבשלות הבוטיק.

דיוויס מוסיפה שבירה היא אמנם לא משקה יהודי במיוחד, אבל היא חלק מחיי היהודים. "בירה היא אחת הדרכים שבה יהודים יכולים לקחת חלק בתרבות שבה הם נמצאים", היא מסבירה.

לחצו לקריאת הכתבה המלאה >>>



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו