בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: פפרדלה עם שרימפס, זעפרן ועגבניות קונפי

500 גרם פפרדלה. לעגבניות קונפי: 1 קילו עגבניות שרי, 3 כפות שמן זית, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית סוכר, לרוטב: 10 חוטי זעפרן, 4 כפות שמן זית 2 שיני שום פרוסות, רבע פלפל ירוק פרוס לעיגולים דקים...

2תגובות

חומרים (4-6 מנות):

  • 500 גרם פפרדלה
  • לעגבניות קונפי:
  • 1 קילו עגבניות שרי
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית סוכר
  • לרוטב:
  • 10 חוטי זעפרן
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • רבע פלפל ירוק פרוס לעיגולים דקים
  • 500 גרם שרימפס טריים קלופים
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס עבה
  • חצי כוס יין לבן יבש
  • צרור אורוגולה
  • גרידת לימון
  • פרמזן

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים בתבנית עגבניות שרי ומזליפים שמן זית, מלח, פלפל וסוכר. צולים שעה וחצי או עד שכל הנוזלים מתאדים והעגבניות מצטמקות ומשחימות מעט.

מחממים במחבת יבשה זעפרן למשך דקה, קוצצים ומניחים בצד.

במחבת גדולה מחממים שמן זית, מטגנים שום ופלפל ירוק חצי דקה, מוסיפים 5 חוטי זעפרן, שרימפס, מלח ופלפל וצולים דקה מכל צד. מעבירים לצלחת.

במחבת הגדולה מניחים עגבניות קונפי, 5 חוטי זעפרן נוספים ויין לבן. מרתיחים ומבשלים 2 דקות, מוסיפים שרימפס צלוי ואורוגולה, מבשלים דקה ומכבים את האש.

מפזרים מעל גרידת לימון ופרמזן. מתקנים תיבול ומגישים מיד עם פפרדלה מבושלת לרמת אל דנטה.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו