בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

3 מתכונים שנותנים לבטטה את הכבוד המגיע לה

אין לה שום קשר לתפוח אדמה, ולעומת זאת יש לה הרבה תכונות מעולות. כמה סיבות טובות לאמץ את הבטטות בחום או בקור, מבושלות או נאות

23תגובות

היחידה להעלאת קרנם של מזונות לא מצודדים כבר טיפלה כאן, בין השאר, בסלרי, קינואה, ריג'לה, כוסמת ודלעת. המקרה של הבטטה קצת שונה, מפני שהיא בשום אופן לא נחשבת מרה או מכוערת אלא סתם מובנת מאליה. כי למה כבר אפשר לצפות ממישהי שקוראים לה בטטה או תפוח אדמה מתוק. ואם לא די בכך, ישנן גם שפע של אסוציאציות מעליבות ובראשן הדימוי של מי שחייו חולפים בעודו שרוע, כמו בטטה, על כורסה או ספה מול הטלוויזיה.

מה שמוריד עוד את קרנה של הבטטה הוא הקישור האומלל והמוטעה בינה ובין תפוח אדמה. משום מה, אף על פי שאין ביניהם קשר בוטני - אולי בגלל שמה באנגלית, אולי בגלל צורתה - מייחסים לבטטה דמיון מופלג לתפוח אדמה ומשום כך משליכים עליה את תכונותיו הפחות מצודדות: משמין, זול, לא אנין, פשוט, משעמם. לא הוגן.

לטובת הבטטות אפשר להקדים ולהלל את עמידותן, שהופכת אותן להשקעה נבונה גם בתקופות שהן יקרות יחסית, בהשוואה לירקות אחרים שחיי המדף שלהם קצרים בהרבה. והנה עוד כמה סיבות טובות לאמץ אותן בחום או בקור, מבושלות או נאות:

יתרון בולט של הבטטות הוא טעמן המתוק. מבחינה זאת הן תחליף מושלם למי שרוצה להשתחרר מהתמכרות לסוכר, מפני שבניגוד לממתקים או קינוחים, הבטטה אמנם מתוקה אבל במובן הטוב של המלה. אכילתה מקנה תחושת סיפוק, שובע ורוממות רוח, שאינה חולפת במהירות ובשום אופן אינה כרוכה בעייפות או בעלייה במשקל.

עמוס בידרמן

עשו לנו לייק ותוכלו לקבל את מיטב כתבות גלריה ישירות אליכם

צבעה הכתום של הבטטה מעיד על תכולה מרשימה של קרטנואידים, שיש להם השפעה מיטיבה על המערכת החיסונית. באותה נשימה אפשר להזכיר שהן כמובן עשירות גם בוויטמינים וגם במינרלים.

הבטטה מציעה עוד קלף מנצח בכך שהיא יוצרת רמת בסיסיות גבוהה. נושא זה נמצא לאחרונה במוקד העניין של הבריאותנים בשל הצורך לאזן את שלל המאכלים היוצרים חומציות גבוהה והמקובלים במערב: קפה, משקאות קלים תוססים, פיצה, גלידה, שמרים, שוקולד, קמח לבן, בשר ומטוגנים למיניהם.

התכונה הבולטת והשימושית ביותר של הבטטות היא גמישות: אפשר לצלות אותה, למעוך אותה, לאדות, לאפות או לאכול נא. אין כנראה מנה שאי אפשר לשלב בה בטטות. הן מעשירות מרקים ופשטידות, משדרגות קדרות ולביבות ומשפרות סלטים ירוקים. כמעט כל מתכון מקבל תמיכה של טעם וצבע מתוספת בטטה.

בכל מתכון או הרכב שבו מופיעים אורז לבן, לחם לבן, תפוחי אדמה או פסטה, מומלץ להחליפם בבטטות. אלה מייצרות אותה תחושת שובע וסיפוק והן מזינות בהרבה.

הנה כמה מטעמים לאירוח ולפינוק שבהם הבטטה היא השחקנית הראשית:

* ביסק גזר-בטטה

* פירה בטטה בניחוח וניל

* קציצות בטטה אפויות

ולקינוח שתי הערות: הטבעונאים מרבים לאכול בטטה חיה. פרוסות דקות עם מטבלי אגוזים, פירה בלי בישול ועוד כהנה המצאות יצירותיות. מכולן מומלצת וטעימה היא הגרסה שבה מוסיפים בטטה מגוררת דק לכל סלט או תבשיל. מצוין בתוספת מעט קינמון או ציפורן.

ואשר לשם: יכול להיות שכינוי פחות טעון יואיל לדימוי של הבטטה. קשה לחשוב על שם חלופי, שכן שמה הבוטני הפרטי - לפופית נאכלת, וגם שם משפחתה - חבלבליים, לא הרבה יותר טובים מזה השגור.

בונבוניירת תמרים

יותר רעיון ממתכון: קיבלתי במתנה, לכבוד אירוע משמח, קופסה מחולקת לתאים בנוסח בונבוניירה ובכל תא תמרים מזן שונה עם פתקית שעליה שמותיהם ותכונותיהם. לפחות שישה זנים שונים היו שם. ברגע הראשון הבונבוניירה נראתה קצת משונה, אבל בהמשך השבוע כל בני הבית נהנו ממנה, גם מהטעמים השונים וגם מהמידע.

מג'הול הוא הגדול והעסיסי בזני התמרים; ברהי קטן, מאורך וכהה, טעמו מזכיר שוקולד; אמרי כתמתם ומעט יבש; חלאווי קטן ומאורך בטעם טופי; זהידי הצהבהב. לטובת מי שמתגעגעים לערבי גבינות או יינות, אפשר לרענן ולהתכנס לטעימות תמרים, כולל דיונים על בשלות, נימוחות ושמא גם עפיצות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו