בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עני וטוב לו: מתכונים עם תבשיל קפונטה

כיאה למטבח הסיצילינאי, הקפונטה מבוססת על חומרי גלם זמינים וזולים, אבל היא עשירה בטעמים

תגובות

קפונטה היא תבשיל קיצי של ירקות מבושלים שמקורה בסיציליה. נראה שכל הירקות הים תיכוניים, עשבי התבלין והפירות משגשגים באזור הדרומי שטוף השמש. היא עשירה בירקות קיץ, מתובלת בנדיבות בשמן זית, חומץ, זיתים ובזיליקום. הקפונטה מוגשת כתוספת חמה לצד מנת בשר או דג או כמנת אנטיפסטי קרה. עושר הטעמים בתבשיל הקפונטה ופשטות חומרי הגלם, הינם דוגמא קלאסית לטעמי המטבח הסיציליאני. זהו מטבח המכונה "Cucina Povera" ("מטבח עניים") המבוסס אך ורק על חומרי גלם זמינים, זולים ועונתיים, המתובלים באופן מפתיע.

שורשיו של המטבח הסיציליאני מגוונים, שכן הוא מורכב משרידים קולינריים שנשתמרו לאורך השנים מן העמים הרבים שהתיישבו בסיציליה. היוונים, שהתיישבו באזור, הביאו עמם את אהבתם העזה לענבים, יין לבן ושמן זית. הרומאים ייבאו לאי את חיבתם ליין אדום, תבשילים, קדרות בשר, טלה ואווזים. הביזנטיים הטמיעו באי את אהבתם לטעמים חמוצים ומתוקים. אך תרומת הערבים היתה כנראה, הדומיננטית ביותר. שלל חומרי גלם חדשים שהגיעו לאזור על גבי אורחות גמלים מדרך המשי, של תבלינים אקזוטיים, אורז, פירות קיץ כגון משמשים, אפרסקים ושזיפים, פירות מיובשים והדרים, נכנסו למטבח הסיציליאני וייחדו אותו משאר מטבחי איטליה.

הסיציליאנים גאים במיוחד בקפונטה המקומית. היא עשויה מחצילים מתקתקים, עגבניות בשרניות, ופלפלים עזי טעם וצבע. טעם חציל סיציליאני מקומי, לא ישתווה לאחיו האיטלקי, שמעבר לים. כדי להגיע לרמת פריכות נעימה של הירקות המבושלים, יש לשמור על צבעם ומרקמם הטבעי. על כן, הסיציליאנים מקפידים לבשלה זמן קצר. התיבול החמוץ- מתוק של זיתים (לעיתים צלפים או אנשובי), חומץ בלסמי, סוכר ובזיליקום הוא המייחד את המנה והופך אותה ל"סיציליאנית" מובהקת.

רוטב קפונטה

לימור לניאדו תירוש

תבשיל קפונטה ומוסר ים

דג קפונטה ומוסר ים
לימור לניאדו תירוש

שקשוקה קפונטה ופרמזן

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו