בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כיבוש נאור

הלימונים בשיאם - עיתוי מושלם לכבוש אותם ולהוסיף את המעדן המתקבל לתבשילים אקזוטיים דוגמת טאבולה וחצילים ממולאים

5תגובות

תלי תלים של לימוני חורף ריחניים ובוהקים מנקדים את השוק בימים אלה - עיתוי נפלא לכבישתם. לימון כבוש הוא אחד מהמעדנים הייחודיים במטבח המרוקאי והטוניסאי. תרומתו הדומיננטית מעניקה למאכלים נגיעה אקזוטית. טעמו נע בין חמוץ למריר ולמלוח, בהתאם לזן הלימון ולאופן הכבישה.

לימונים חשוב לכבוש כשהם בשיאם: שמנמנים, מלאים עסיס חמוץ-מתוק, כשקליפתם מבריקה ומפיצה ארומה חושנית ומעקצצת. חשוב לבחור לימון בעל קליפה בעובי בינוני, שכן אגורים בה טעמים מרירים רבים. לימון בעל קליפה דקה מדי יניב תוצאה נטולת אופי, ללא מרקם בשרני חיוני.

לפני שמתחילים במלאכת הכבישה, יש לעקר את הצנצנת על ידי מזיגת מים רותחים עד שפתה ולאחר מכן לייבש אותה הפוכה כמה דקות. שוטפים את הלימונים במים וסבון בעזרת ספוגית נקייה ומייבשים היטב במגבת מטבח. את קרש החיתוך וסכין הפריסה מומלץ למרוח במעט חומץ ולשטוף במים רותחים לעיקור.

קוטמים את הלימונים בקצוות, פורסים לפרוסות דקות או לשמיניות ומסירים את הגרעינים. טובלים כל פרוסה במלח גס, חומר כבישה המרכך את מרירות הקליפה. יש המוסיפים למלח מעט פפריקה חריפה, לקבלת גוון אדום ועקצוץ חריף. את פרוסות הלימון מניחים זו על גבי זו בצפיפות בצנצנת.

לאחר הנחת הלימונים לוחצים היטב על הפרוסות, להגרת מיץ הלימון לצנצנת. אם הלימונים לא הגירו מספיק מיץ (עד כדי כיסוי), יש להוסיף לצנצנת מיץ לימון סחוט. לאחר כיסוי פרוסות הלימון במיץ, מוזגים מעליהן מעט שמן זית שתפקידו לבודד אותן מהאוויר ולמנוע עובש.

לימון כבוש שנפרס לפרוסות דקות יהיה מוכן לאחר יומיים; לימון שנפרס לשמיניות - לאחר כשבוע. אפשר לאכול אותו על לחם שחור עם טחינה גולמית או ריקוטה או להוסיף לתבשילי עוף בשילוב זיתים ירוקים, דגים חריפים וקציצות בשר. אפשר לקצוץ מעט מקליפת הלימון הכבוש ולשלב אותה בסלטי עלים ירוקים מרירים עם בצל וסומק; בסלט עגבניות בשלות עם כוסברה ופטה; ואף בחצילים קלויים בטחינה גולמית וצנוברים.

דרך נוספת ליהנות מלימון כבוש היא לטחון אותו לאחר הכבישה למחית אוורירית ולהוסיף לטחינה; לרוטב לסלט; למרוח על דג או עוף ולצלות בתנור עם רוזמרין ופלפל שחור.

לימונים כבושים

לימונים כבושים בצנצנת
לימור לניאדו תירוש

טאבולה עשבי תיבול, לימון כבוש וסומק

טאבולה עשבי תיבול ולימון כבוש
לימור לניאדו תירוש

חצילים ממולאים בבשר טלה עם לימון כבוש

חצילים ממולאים בבשר עם לימון כבוש
לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו