בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: פפרדלה בחמאת טימין ושימגזי

בשביל המנה הזו דרושה מעט השקעה בחומרי גלם שלא נמצאים בכל מטבח. אבל התוצאה שווה את זה: רוטב פסטה סמיך של חמאה, פטריות, שום וטימין

תגובות

חומרים:

  • 500-600 גרם פפרדלה
  • 80 גרם חמאה
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1 סלסילת פטריות שימגזי מופרדות
  • 4 ענפי טימין
  • מלח
  • פלפל
  • 1/2 כפית שמן כמהין (רק אם יש)
  • פרמזן או גראנה פדאנו או פקורינו (לגרוד מלמעלה)

הכנה:

מחממים מחבת רחבה בלי חמאה. במקביל, זורקים את הפסטה למים רותחים ומומלחים ומחכים 2 דקות.

מוסיפים חצי מכמות החמאה למחבת החמה ונותנים לה להישרף מעט בשוליים. מוסיפים את הפטריות והשום ומקפיצים במשך דקה.

מוסיפים למחבת חצי מצקת ממי הבישול של הפסטה ואת הטימין, המלח, הפלפל ואת יתר החמאה. מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת.

מגלגלים את הפסטה והרוטב במחבת עד שהרוטב מסמיך ומחלקים בין הצלחות. מגרדים פרמזן מעל כל צלחת ומגישים.

באדיבות השף אורן גולדווסר

איתיאל ציון


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו