בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המשבר הכלכלי שינה את התפריט של האיטלקים

מלחם ישן ועד לריאות חזיר. בארץ המגף חוזרים למתכונים מסורתיים שעלותם מזערית בהשוואה למנות מודרניות רבות

13תגובות

איטלקים המתמודדים עם חורף ארוך וקשה ותזרים מזומנים בעייתי מגלים מחדש את המתכונים הזולים המסורתיים של אבותיהם. מרקים מלחם ישן ואפילו מריאות של חזיר לא יככבו כנראה במדריכי מישלן, אבל הם זוכים להכרה בתור מנות של המטבח האיטלקי האמיתי, שעלותן מזערית בהשוואה למנות מודרניות רבות.

"מתכונים ישנים הם מורשת עשירה שאיטליה מתגאה בה. מנות ששוכללו בתקופות של עוני, והן דרך לאכול טוב בזמן משבר כלכלי", אומר קרלו פטריני, ראש תנועת המזון האטי, המקדמת מאכלים מסורתיים ובני קיימא.

פטריני אומר שהסוד של המטבח המסורתי הזול של איטליה היה השימוש בשאריות: ממרק ירקות "ריבוליטה" בנוסח טוסקנה, המכיל לחם ישן, ועד למרק "לה וירטו" ("המידות הטובות") המכיל כל ירק חורף שבנמצא. "במרק הזה שום דבר לא מתבזבז. בעבר צעירות היו צריכות לדעת להכין אותו לפני הנישואים", אומר פטריני. "בזכות המשבר הכלכלי, הצעירים מגלים מחדש את הערך של האוכל. למרבה המזל, ההורים והסבים שלהם עדיין בסביבה כדי ללמד אותם".

בחיפוש אחר מנות כמעט נשכחות, פירסם העיתון "לה רפובליקה" מתכון למרק "סבירה". המנה המסורתית מגנואה כוללת מעיים, פטריות, שומן חזיר, לחם, צנוברים ורוטב בשר. היא היתה חביבה על שוטרים ושומרים בבתי כלא ושימשה כארוחתם האחרונה של אסירים שנידונו למוות.

גטי אימג'ס

חיסכון בבישול האיטלקי פירושו לעתים קרובות שימוש נבון יותר בחלקים הפחות ידועים של בעלי חיים, כולל איברים פנימיים שבמשך מאות שנים נחשבו למזון של עניים - בעיקר ברומא, שבה נתחים מובחרים היו שמורים לעשירים.

ארנאו ניזולי - בן 76, הבעלים של מסעדה מפורסמת הנושאת את שמו ליד מנטובה בצפון איטליה - אומר שסטודנטים רבים לבישול מגיעים עתה כדי להתנסות בארוחות החזיר שלו, שבהן הוא משתמש בחלקי חזיר רבים ככל האפשר. הארוחות כוללות מרק ריאות חזיר ונקניק קוטצ'ינו המכיל לשון ושומן חזיר.

עשו לנו לייק לקבלת מיטב כתבות גלריה ישירות לפייסבוק שלכם

"במזג אוויר קר כמו שיש עכשיו אומרים בטלוויזיה לאנשים לאכול ירקות ופירות כדי להתחזק. מה זה צריך להיות? מה עם שומן חזיר?", הוא שואל. אפים, לחיים וכפות רגליים של חזירים - כולם מככבים במטבח של ניזולי - נמכרים במחיר נמוך של חצי יורו לקילו.

"לפעמים אני מרגיש כמו ארכיאולוג קולינרי, אבל כשעושים את זה בדרך שלי, מבזבזים פחות ומגדלים פחות חזירים", הוא אומר. "לוקח שעות לבשל את המנות האלה, אבל אולי למובטלים יש זמן". ניזולי אומר כי ילדים שגדלו על צלחות של פסטה פשוטה עם גבינת פרמזן מתלהבים מהארוחות שלו, במיוחד מהריזוטו שהוא מבשל עם סלמי. בנו דאריו מודה שהיו מקרים שבהם סועדים למדו כי אכלו מרק ריאות רק בתום הארוחה.

אמהות איטלקיות הזינו בעבר את ילדיהן בבשר סוס כמקור עיקרי לברזל, אבל הצעירים כיום מסרבים לטעום תבשיל סוס, המבושל במשך שעות בבישול אטי, אומר ניזולי. "באופן מסורתי סוסים היו נאכלים כאן כאשר הם מתו, אך היום הילדים פשוט לא מעוניינים בכך", הוא אומר.

מתכון: עוגת תותים מצפון איטליה, מתכון: פיצה ביתית אולטימטיבית, מתכון: מרק עגבניות ולחם איטלקי

לעמוד המתכונים של "הארץ"



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו