מתכון: שיפודי פירות טרופיים ויבשים

אוהבים קינוחי פירות? כדאי שתנסו את שיפוד הפירות הזה

מוריס מונייר, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מוריס מונייר, שף אורח

חומרים (8-10 סועדים):

20 מקלות שיפודים

1 אננס שלם טרי ומקולף

5-6 יחידות קיווי מקולף

1 סלסילת תותים טריים (בערך 400 גרם)

פירות יבשים: שזיפים מגולענים, תפוזים סיניים (כמספר השיפודים)

לסירופ:

2 גבעולי טימין טרי
200 גר' סוכר
120 מ"ל מים או וודקה או כל אלכוהול אחר
1 כפית תמצית וניל

הכנה:

מפרקים את האננס מהמרכז הקשה והגס. חותכים את הפירות הטריים לגודל הרצוי (בצורה אחידה ככל האפשר). מומלץ כגודל ביס.

מפרקים את הפירות היבשים ומכינים אותם על מגש לצורך שזירה על מקלות השיפודים. על מקלות השיפודים מסדרים את הפירות הטריים והמיובשים לפי סדר אחיד (מומלץ לגוון בצבעים). מניחים על מגש.

לסירופ:

בסיר קטן ממיסים את הנוזל עם הסוכר, הטימין והווניל. טובלים את השיפודים עם הפירות בסירופ ומצננים.

צילום: דניאל לילה

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ