בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: טלה שלם במלח ים

כשמכינים טלה שלם רצוי לבחור טלה צעיר, שאותו מזמינים באופן מיוחד. אם אין ברשותכם תנור גדול מספיק, בקשו מהקצב לחלק את הטלה לשניים

תגובות
מתכוני טלה
דן פרץ

אפשר להכין טלה שלם בטכניקות שונות: לקבור באדמה עם גחלים לוחשות, לצלות על שיפוד ענק המונח מעל עצים לוהטים, לבשל בישול ארוך ועוד. המכנה המשותף לכולן הוא טמפרטורה נמוכה וזמן ממושך. כשמכינים טלה שלם רצוי לבחור טלה צעיר, שמשקלו הנקי אינו עולה על 15-20 ק"ג. בדרך כלל מדובר בהזמנה מיוחדת מהקצב. אם אין ברשותכם תנור גדול מספיק, בקשו מהקצב לחלק את הטלה לשניים, חלק קדמי וחלק אחורי.

רכיבים:

  • 1 טלה שלם במשקל 15 ק"ג, נקי מאיברים פנימיים
  • 3 ק"ג מלח ים
  • חצי לימון

הכנה:

מורחים היטב את כל הטלה, כולל חלל הבטן, בשתי כוסות מלח ים. בעזרת חצי לימון "משפשפים" את המלח מספר פעמים.

מניחים את הטלה על צדו בתבנית אפייה. מפזרים בנדיבות מלח ים מסביבו.

מכניסים את הטלה לתנור שחומם מראש ל-90 מעלות למשך 3 שעות וחצי, הופכים צד וממשיכים לצלות 3 שעות וחצי נוספות.

מגישים שלם. הכי כיף לבצוע חתיכות בשר בעזרת הידיים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו