מתכון: טלה שלם במלח ים

כשמכינים טלה שלם רצוי לבחור טלה צעיר, שאותו מזמינים באופן מיוחד. אם אין ברשותכם תנור גדול מספיק, בקשו מהקצב לחלק את הטלה לשניים

רפי כהן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתכוני טלה
רפי כהן

אפשר להכין טלה שלם בטכניקות שונות: לקבור באדמה עם גחלים לוחשות, לצלות על שיפוד ענק המונח מעל עצים לוהטים, לבשל בישול ארוך ועוד. המכנה המשותף לכולן הוא טמפרטורה נמוכה וזמן ממושך. כשמכינים טלה שלם רצוי לבחור טלה צעיר, שמשקלו הנקי אינו עולה על 15-20 ק"ג. בדרך כלל מדובר בהזמנה מיוחדת מהקצב. אם אין ברשותכם תנור גדול מספיק, בקשו מהקצב לחלק את הטלה לשניים, חלק קדמי וחלק אחורי.

רכיבים:

  • 1 טלה שלם במשקל 15 ק"ג, נקי מאיברים פנימיים
  • 3 ק"ג מלח ים
  • חצי לימון

הכנה:

מורחים היטב את כל הטלה, כולל חלל הבטן, בשתי כוסות מלח ים. בעזרת חצי לימון "משפשפים" את המלח מספר פעמים.

מניחים את הטלה על צדו בתבנית אפייה. מפזרים בנדיבות מלח ים מסביבו.

מכניסים את הטלה לתנור שחומם מראש ל-90 מעלות למשך 3 שעות וחצי, הופכים צד וממשיכים לצלות 3 שעות וחצי נוספות.

מגישים שלם. הכי כיף לבצוע חתיכות בשר בעזרת הידיים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ