${m.global.stripData.hideElement}

 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה צריך לעשות אדם כדי שיקראו על שמו מנה במסעדה?

רוחמה אברהם, פרופסור מתמיד במיוחד והכלבה האהובה של הבעלים הם רק חלק מאלה שזכו לכבוד הגדול ביותר השמור ללקוחות קבועים

17תגובות

זה אולי הכבוד הגדול ביותר ללקוח קבוע במסעדה. המנהל מחליט לרענן את התפריט, ולקרוא לאחת המנות על שמו: "פילה אמנון אמנון", נגיד. זו המנה שאמנון מזמין כל הזמן. סוף סוף, פירות הנאמנות לעסק הבשילו, בצורת כבוד המודפס שחור על גבי לבן בתפריט.

יצאנו לבדוק מי הם האנשים שעל שמם נקראה מנה, במה תרמו למסעדה כדי לזכות בכבוד ומה צריך לעשות סועד כדי לקבל מנה. שאלה נוספת היא מה קורה לסועד שעל שמו נקראת מנה גרועה, כזאת שאיש לא יזמין.

כך קורה באחד מהפרקים של "תרגיע", שבו לארי דייוויד מנסה לשכנע את טד דנסון להחליף אתו שם של כריך במעדנייה. אך הכריך על שמו של דייוויד ­ דגים מעושנים, צלפים, בצל וגבינת שמנת ­ נשמע לדנסון דוחה והוא מסרב.

אי-פי

עשו לנו לייק ותוכלו לקבל את מיטב כתבות גלריה ישירות אליכם

ועכשיו לשאלת השאלות: מה אפשר להסיק על מנה שנקראת על שם אדם? אם בסלט חלומי, הרכיב החשוב ביותר הוא חלומי, ובסלט עגבניות מככבות העגבניות, האם ב"סלט מרתה" המוגש ב"קפה המדרחוב" בכפר סבא ישנם נתחים מכלבת הלברדור של הבעלים, מרתה?

כאשר מזמינים "סלט רוחמה" במסעדת "ספייס" שבמושב אמונים, המלצריות מסבירות ללקוחות שמדובר בסלט האהוב על ח"כ רוחמה אברהם. ומה אם הסועד מתנגד לחוקים שהעבירה? או מעדיף כל מנה שתיקרא על שם אנסטסיה מיכאלי?

ולסיום, אחת השאלות שנועדו לשבור את הקרח בדייט ולתהות על קנקנו של אדם, היא מה אתה מעדיף: שיקראו על שמך בית ספר או כוכב? מהתשובה אפשר להרכיב פרופיל פסיכולוגי נרחב. האם זה אדם שמבקש להותיר חותם בחלל החיצון ­ בנצח הנצחים, אך כזה שרק אסטרונומים שקדנים יתוודעו אליו ­ או שמא הוא מעדיף שבכל טקס פתיחת שנה ויום זיכרון, יספרו לתלמידי בית הספר על פועלו. במקרה שבו הוא משיב: "סטייק טרטר" ­ אפשר להסיק שנפלתן בגדול.

כריך מרתה

כריך גבינת עזים, פלפל קלוי, חצילים אפויים, חסה, עגבנייה ומלפפון ב"קפה המדרחוב" בכפר סבא.

דניאל צ'צ'יק

זהר גבאי, בעלים: "מרתה היא הכלבה שלי, ויסלה-לברדור ג'ינג'ית-בלונדינית. בשנה הראשונה שבה פעל המקום מרתה היתה צמודה אלי, ובילתה פה יום-יום משש בבוקר עד אחת בלילה. גרתי בתל אביב והעדפתי שלא להשאיר אותה יום שלם בבית. רוב הלקוחות מכירים אותה, היא גם מתלהבת להגיע לפה. היא אנושית, ממש אדם בדמות כלב. היא מארחת מספר אחת, ואפילו מככבת בלוגו שלנו. הגיע לה לקבל כריך על שמה, אף על פי שאין קשר בינה לבין המרכיבים".

כריך בונפיל

כריך חצילים קלויים, ביצה קשה, תפוח אדמה, טחינה ופלפלים חריפים ב"קפה קדוש" בירושלים.

אמיל סלמן

איציק קדוש, בעלים: "בתפריט הרשמי החלטנו לקרוא לכל הסנדוויצ'ים על שם הלקוחות הקבועים, המגיעים לכן כל בוקר ב‑08:00. לפני כן היו להם שמות אחרים. כריך בונפיל ­ על שם דני בונפיל, המתמודד על ראשות ההסתדרות בירושלים ­ נקרא בעבר כריך טוניסאי. זה כריך פיקנטי וטעים, והוא תמיד מתעניין אילו נשים הזמינו אותו.

"כריכים נוספים קראנו על שם סועדים עם שם קליט. כריך ויטלי היה קודם 'איטלקי'. בכריך מרכוס יש איולי תוצרת בית עם גבינה צהובה, ביצה, ירקות ועלי אנדיב".

אורז אלמוג

אורז מתוק עם דבש וגרנולה ב"קליפטו", ביתן אהרון.

דניאל צ'צ'יק

אלמוג היא הבת של הבעלים, משה ניסן ­ ילדה בת 4 שהכי אוהבת את האורז שלה מתוק, עם תוספת דבש וגרנולה. בכל פעם השף הוסיף עוד ועוד מתיקות למנה, עד שהחליט לקרוא לה על שמה. "המנה פופולרית במיוחד בימים חורפיים", אומרים במסעדה.

הפבלובה של גילי

פבלובה עם רוטב פסיפלורה ב"גוז' ודניאל", בני ציון.

הבעלים, נטעלי יהודאי: "גילי היא אמא שלי, והקינוח הזה בא מהבית. במשך שנים היא היתה עושה את הפבלובה הכי טובה בעולם. זו היתה עוגה גדולה שכולם חלקו באירועים מיוחדים. לקחו ישר מהמגש עם כפית. ככה זה גם פה. אמא שלי טעמה את הגרסה שלנו ואישרה".

הסלט של מגי

פלפל קלוי, קולורבי, צלפים, נבטים וויניגרט שום על לבנה ב"המטבח של רמה", נטף.

דניאל צ'צ'יק

מירב בן דוד, מנהלת המסעדה: "הסלט נקרא על שם מגי רוזנברג, שבתה עובדת במסעדה. מגי היא אשה יפה שמטפחת גינה אורגנית גדולה בנטף. בכל שבוע השף שלנו הולך אליה לבחור ירקות טריים ועשבים".

קלמארי יצחקי

קלמארי עם פורטבלו ברוטב יין לבן, שום, חמאה, יוגורט, סויה, פטריות, אספרגוס, שמן שומשום ועשבי תיבול ב"ארנולד", תל אביב.

תומר אפלבאום

יואב בניש, מנהל המסעדה: "המנה נקראת על שם פרופ' יצחק הברפלד מאוניברסיטת תל אביב. מרצה לכלכלה שטחן לנו את המוח שנכין את המתכון שהביא אתו מחוץ לארץ. העיקרון של המנה הוא להכין את הקלמארי ללא שמן. ניסינו כמה פעמים וזה לא הצליח, עד שפרופ' הברפלד נכנס למטבח".

הפג'ואדה של יפה

אורז, ירקות שורש, בשר בקר ושעועית שחורה בפויקה ב"לונה", אשקלון.

מיקי סוויסה, שף המסעדה: "לימדתי את אמא שלי, יפה, להכין פג'ואדה כפי שלמדתי מהברזילאים. עבדנו על המנה יחד, אצלה בבית ואחרי שבועיים היא הזמינה אותי לטעום את הגרסה שלה, שהיתה שונה לחלוטין. היא הצליחה ליצור שילוב מעניין בין צ'ילי קון קרנה לפג'ואדה".

קלמארי נוגי

קלמארי עם כרוביות אפויות בהל וטימין על הפלאנצ'ה, תרד, טחינה וסילאן ב"סיפו", יפו.

נועה כהן, שהמסעדה שייכת לחברתה הטובה טלי פל: "באחד הימים המרגשים בחיי, השף עידן מצנר ייסד מנת קלמארי על שמי. אני הבאתי את המתכון הבסיסי, הוא הוסיף קלמארי וטאץ' סופי".

ארוחת בוקר ניקלאס

חביתה, מוזלי, לחם עם חמאה וריבה, קפה הפוך ומיץ גזר ב"לבן", ירושלים.

מנהל המסעדה, שרון אסף: "ניקלאס נורדקוויסט, שוודי שעבד באו"ם, היה מגיע אלינו בכל בוקר במשך שנתיים, יושב כמה שעות עם הלפטופ על הבר ומרכיב לעצמו ארוחה מכל ארוחות הבוקר בתפריט: חביתה משתי ביצים, מוזלי עם פירות טריים, לחם עם חמאה ודבש, כוס קפה הפוך ומיץ גזר. אחרי כמה חודשים החלטנו לקרוא למנה על שמו. בינתיים הוא עזב את הארץ ונשארנו עם המנה. באופן טבעי המחליף שלו בוחר לפתוח את הבוקר שלו באותה ארוחה".

סלט טונה סיוון

מלפפון כבוש, בצל ירוק וסגול, מיונז, גמבה וטונה ב"מעדנייה של גולדשטיין", צומת סביון.

הבעלים, אלרן גולדשטיין: המנה נקראת על שם אשתי, שמכינה את הסלט לארוחת בוקר בבית. במעדנייה אני משדרג אותו עם מלפפון כבוש".

סלט שגית

סלק וגזר מגורדים, עגבניות, חסה, אגוזי מלך וגבינת פטה מגורדת ב"דה סטריטס", תל אביב.

שגית לאופר-שקד, אחת הבעלים: "כשפתחנו את המקום, הצעתי להכניס לתפריט את הסלט המרענן הזה. רציתי לקרוא לו סלט ברזל, אבל רגע לפני הדפסת התפריט הגרפיקאית אמרה לי שזה שם לא טוב. עכשיו אני כבר נקראת על שם הסלט ולא להיפך ­ הוא יותר מפורסם ממני".

סלט דורי

פטרוזיליה, כוסברה, לימון, שמן זית, נענע וצנוברים ב"סטפן בראון", תל אביב.

דניאל בר און

הבעלים, שאול טבת: "הסלט הוא על שם גיסי, דורי קלגסבלד. יש לנו גם קינוחים על שם המשקיע דני טוקטלי ועל שם סבתי מרה".

יש אנשים שביקשו שיקראו על שמם מנה?

"בזמנו היתה  לנו מלצרית שהתעקשה שיקראו על שמה מנת עוף. עד שהסכמנו, פרצה מגפת שפעת העופות, והמנה ירדה ממילא מהתפריט".

סלט רוחמה

סלט, סיגר עגל וטחינה לבנה ב"ספייס" במושב אמונים.

אילן אסייג

זו המנה האהובה על ח"כ רוחמה אברהם בלילא ­ חברה טובה של הבעלים, נדב בלילה. הסלט מורכב מפטרוזיליה, בצל ירוק, סלרי, עגבניות שרי, בצל סגול, צנוברים, אגוזים וגרעיני חמניות קלויים בתיבול לימון ושמן זית.

היא ביקשה ממך לקרוא על שמה סלט?

"לא, אנחנו החלטנו. מאז שהמלצרים התחילו להסביר ללקוחות שהסלט הוא על שם רוחמה אברהם, הוא הפך פופולרי. לאחרונה היא שיפרה אותו עם אגוזי קשיו ואגוזי מלך. בשבוע שעבר שאול מופז הזמין את הסלט. אמרתי לו, 'עוד יגיע היום שנקרא על שמה רחוב'".

המבורגר דודי

360 גרם בשר בקר בלחמנייה עם ירקות ב"ברביס", אילת.

ליאור פייקין, מהבעלים: "אנחנו שלושה שותפים ­ דודי, נצר ואני. דודי שמן, אם זה רלוונטי, ו'המבורגר ליאור' לא נשמע הגיוני. יש גם כאלה שמזמינים 'דודי כפול', במשקל 720 גרם".

 

עוד כתבות בנושא: למה כל כך הרבה ישראלים מחזירים מנות? | המבורגר מושלם ב-36 שעות בלבד | מהי השעה הנכונה לאכול ארוחת ערב במסעדה?



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#