בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: פיצה ביתית לגדולים ולקטנים

המתכון הזה נוצר אחרי ניסויים רבים, עד שהתקבלה התוצאה המושלמת: בצק אוורירי, הרבה גבינה ותוספות לפי העדפתכם

15תגובות

מפעם לפעם, כשאני מרגישה יצירתית במיוחד, אני נכנסת למטבח ומתייחסת אליו כאל מעבדת ניסויים. זה מתחיל בניסוי וטעייה, אבל תמיד יש מתנדבים ששמחים לטעום - מייעצים להוסיף קצת מזה וקצת מההוא, עד שמתקבלת תוצאה מושלמת. המתכון הזה עבר בין הרבה אנשים, ועכשיו הוא לפניכם: פיצה ביתית מעולה, שגם גדולים וגם קטנים יאהבו.

מי שאוהב פיצה עם בצק עבה מוזמן להכין את המתכון כפי שהוא רשום. אם אתם מאלה שאוהבים את הבצק שלהם דק, פשוט חלקו את כמות הבצק לשלוש במקום לשני חלקים ותקבלו פיצות דקות ופריכות.

חומרים (לשתי פיצות גדולות בתנור ביתי):

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • קוביית שמרים טריים (50 גר')
  • 2 כפות מלח 2 (30 גר)
  • 2 כפות דבש/סוכר (30 גר')
  • 2.5 כוסות מים (כ 550 מ"ל)


לרוטב העגבניות:

  • כ-4 עגבניות אדומות בשלות
  • כפית שום קצוץ ( 15 גר' )
  • כפית פפריקה ( 15 גר')
  • כפית מלח ( 15 גר')
  • כפית תימין ( 15 גר')
  • כפית בזיליקום טרי קצוץ ( 15 גר' )


לפיזור מעל הרוטב:

  • שתי כוסות גבינת עמק/אמנטל (400 גר')
  • שתי כוסות גבינת מוצרלה (400 גר')

תוספות - על פי הטעם:

זיתים ירוקים/שחורים, פטריות טריות, תירס, עגבניות שרי בצל וגבינה בולגרית, פלפלים מתוקים /חריפים.

פיצה ביתית עם פטריותמ ובזיליקום
פזית אסולין

הכנה:

בצק:

מנפים קילו קמח, מערבבים עם המלח.

ממיסים את השמרים בתוך קערית עם 3/4 כוס מים (מתוך כמות המים,לא בנוסף), עם הדבש/הסוכר, עד שרואים שהתערובת תופחת.

מכניסים את השמרים לקמח ומתחילים ללוש, מוסיפים את המים לאט תוך כדי לישה. ניתן ללוש ביד/במיקסר, כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

מכסים את הבצק ומשאירים לתפיחה, עד להכפלת נפח הבצק


רוטב עגבניות:

קולפים את העגבניות, חותכים/ טוחנים ושמים בסיר.

מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים על אש קטנה, כשעתיים. לערבב מדי פעם.

הרוטב טוב גם לפסטה. אני תמיד מכינה כמות גדולה ממנו ומשאירה בצנצנת במקרר.

הפיצה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים לגודל התבנית, משמנים את התבנית בשמן זית.

מורחים את רוטב העגבניות.

מפזרים גבינות ותוספות.

אופים ב 200 מעלות למשך כ-20 דקות (בתנור ביתי). ודאו שהתחתית שזופה לפני שתוציאו.
 

עוד מתכונים: המבורגר קלאסי ליום העצמאות | לינגוויני רוקפור | עוגת תותים מצפון איטליה |

לעוד מתכונים של פזית אסולין: קייטרינג חלבי Food&More



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו