בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עשר המסעדות הטובות בעולם

"נומה", המסעדה של רנה רדזפי בקופנהאגן, שוב נבחרה למסעדה הטובה ביותר בעולם על פי מגזין "רסטורנט"

11תגובות

"נומה", המסעדה של רנה רדזפי בקופנהאגן, זכתה בפעם השלישית ברציפות בתואר "המסעדה הטובה ביותר בעולם" בדירוג של המגזין הבריטי הנחשב "רסטורנט". במקומות השני והשלישי זכו שתי מסעדות ספרדיות: "אל סלאר דה קאן רוקה" בגירונה ו"מוגריץ" בסן סבסטיאן. "אל בולי", המסעדה המנוחה של פראן אדיראה בקוסטה בראווה, דורגה במקום הראשון ארבע פעמים.

לאחר ההכתרה הוצפה מסעדתו של רדזפי בהזמנות, והוא צייץ בחשבון הטוויטר שלו את ההודעה: "1,204 איש ברשימת ההמתנה של הערב. באותו יום ב-2008 היו במסעדה 14 סועדים". רדזפי מתמחה במטבח נורדי מקומי.

רק שלוש מסעדות בריטיות הצליחו להתברג לרשימת 50 המסעדות המצטיינות - הנתון הנמוך ביותר בעשר שנות קיומה של הרשימה. לראשונה, אף אחת מהן לא דורגה בין חמש המסעדות הראשונות. "דינר של הסטון בלומנטל" נכנסה היישר למקום התשיעי, לאחר שנפתחה בפברואר האחרון בלונדון. מסעדת הדגל השנייה של בלומנטל, "פט דאק", צנחה מהמקום החמישי למקום ה-13.

רשימת 50 המסעדות כוללת שמונה אמריקאיות, שש צרפתיות, חמש ספרדיות וחמש אסיאתיות. לדברי ויליאם דרו, עורך "רסטורנט", "הרשימה משקפת את הרב-גוניות המרהיבה של נקודות החוזק בזירת האוכל העולמית". *

עשר המסעדות הטובות בעולם

1. "נומה". קופנהאגן, דנמרק

2. "אל סלאר דה קאן רוקה". גירונה, ספרד

3. "מוגריץ". סן סבסטיאן, ספרד

4.".D.O.M". סאו פאולו, ברזיל

5. "אוסטריה פרנצ'סקנה". מודנה, איטליה

6. "פר סה". ניו יורק, ארצות הברית

7. "אלינאה". שיקגו, ארצות הברית

8. "ארזאק". סן סבסטיאן, ספרד

9. "דינר של הסטון בלומנטל". לונדון, בריטניה

10. "Eleven Madison Park". ניו יורק, ארצות הברית

מאנגלית: אורלי מזור-יובל



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו