בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לקינוח קרם פטה כבשים של השף עומר מילר

קינוח ששואב השראה מקינוח שטעם השף עומר מילר בטיול בברצלונה ועבר התאמה לחך המקומי שלנו

תגובות

קינוח קרם פטה כבשים באדיבות השף עומר מילר

את הקינוח "כבשים" המציא השף מילר אחרי טיול בברצלונה, שם טעם מנה אחרונה שבמרכזה שולבו גבינת פטה, קדאיף ודבש. כשפתח את מסעדתו "שולחן", התאים אותו מילר לקהל הישראלי, אבל במקום הקינוח הברצלונאי שמשתולל בפה, ומשחק בין מתיקות למליחות ורומז לחמיצות, כאן הוא יצר מנה מעודנת בהרבה. לצורך איזון המליחות, מילר מקציף את הפטה עם שמנת מתוקה, ויתר על שערות  הקדאיף לטובת פילו ובשביל הפריכות הוסיף גם פיסטוקים. התוצאה: קינוח קליל וקיצי.

חומרים:

14 גרם ג'לטין

4-5 כפות מים

50 גרם חמאה רכה

250 גרם גבינת פטה כבשים

500 גרם גבינה לבנה 5%

250 מ"ל שמנת מתוקה

להגשה:

דבש או פיסטוקים מקורמלים

מעט עלי טימין (לא חובה)

הכנה: בקערית מניחים את הג'לטין עם המים ל-20 דקות כדי שיתרכך. מעבירים לסיר עם חמש כפות שמנת מתוקה ומבשלים כשתי דקות. במעבד מזון טוחנים את החמאה עד ריכוך. מוסיפים את גבינת הפטה ומעבדים שנית. מוסיפים את הגבינה הלבנה. בעזרת מסננת מסננים את הג'לטין ומוסיפים את הנוזל לתערובת במעבד מזון. בקערת מיקסר עם וו מקצף, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה . מערבבים לתוכה ידנית ובעדינות את תערובת הגבינות. מעבירים את המסה לכוסיות פלסטיק קטנות להגשה אישית או לתבנית בקוטר 18 ס"מ. מקפיאים שעה ומעבירים ולמקרר עד להגשה. מגישים עם דבש חמים או פיסטוקים מסוכרים. אפשר גם לפזר מעט עלי טימין.

דן פרץ


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו