מתכון: המבורגר עם עגבניות צלויות

מתכון להמבורגר ביתי מושקע של השף יאיר פיינברג

יאיר פיינברג, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
 המבורגר עם עגבניות צלויות
המבורגר עם עגבניות צלויותצילום: איתיאל ציון
יאיר פיינברג, שף אורח

המבורגר עם עגבניות צלויות באדיבות השף יאיר פיינברג

חומרים (10 מנות):

להמבורגר:

2 ק"ג אנטרקוט טחון גס; 1/2 ק"ג שפונדרה טחון גס; 1 כף שטוחה מלח דק; 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לעגבניות הצלויות:

1 ק"ג עגבניות שרי; 10 שיני שום פרוסות; 30 גרם שמן זית; קורט פלפל שחור גרוס וקורט מלח; 1 כפית עלי תימין קצוצים דק

לציפוי:

100 גרם שקדים קלויים; 100 גרם פירורי לחם בהירים; 1/2 כוס פטרוזיליה

להגשה:

10 ביצים; קורט פלפל שחור גרוס וקורט מלח; 2 כפיות שמן לטיגון הביצים; רבע כוס מיונז ורבע כוס חרדל; 10 לחמניות המבורגר

הכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים להכנת ההמבורגר.

יוצרים 10 קציצות שטוחות ושומרים במקרר.

מערבבים את כל החומרים להכנת העגבניות הצלויות.

מעבירים את העגבניות לתבנית שטוחה, מרופדת בנייר אפייה. מכניסים את התבנית לתנור בחום של 120 מעלות וצולים כ-40 דקות. מוציאים ומניחים בצד.

מכניסים את חומרי הציפוי למעבד מזון, וקוצצים לעובי של פירורי לחם. שומרים בכלי סגור עד להגשה.

מחממים מחבת ברזל כבדה או גריל פחמים וצולים את ההמבורגרים היטב, כ-4 דקות מכל צד. מחממים מחבת קטנה עם מעט שמן ומטגנים את הביצים לביצי עין.

מערבבים את המיונז והחרדל, מחממים את הלחמניות ופורסים אותן במרכזן לרוחב.

מורחים את חצאי הלחמנייה במיונז וחרדל, מניחים 4 עגבניות צלויות, מעליהן המבורגר ומעליו ביצה. מפזרים ציפוי ומגישים חם.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ