מתכון

פאייה פירות ים של השף חגי שפר

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ

פאייה פירות ים באדיבות השף חגי שפר

חומרים:(כמות לארבע מנות)

1 כוס אורז עגול; 2 בצלים בינוניים; 10 פטריות פורטבלו או שמפיניון חתוכות לקוביות (מומלץ חצי מכל סוג); 30 גרם צנובר

1 כוס יין לבן; 50 מ"ל יין לבן - לפירות הים; 1.5 כוסות ציר עוף; 50 מ"ל ציר עוף - לפירות הים; 50 גרם חמאה; 16 יחידות שרימפס; 250 גרם בייבי קלמארי סגול; 20 יחידות מולים שחורים; 5 צדפות חצויות

1 שן שום; 20 גרם גבינת פרמזן מגורדת; מלח ופלפל לפי הטעם

אריסה ביתית; זעפרן

הכנה: מטגנים בסיר את החמאה עם הבצל, הפטריות והצנובר עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים למשך כ-2 דקות נוספות. מוסיפים כוס יין לבן תוך ערבוב, עד לאידוי. מוסיפים כוס וחצי מציר העוף ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב קל, עד לריכוך האורז. כשהאורז מוכן, יש לכסות את הסיר ולהורידו מהאש, גם אם נותרו נוזלים שלא התאדו.

במחבת ברזל, מטגנים את פירות הים במעט שמן זית, תוך הוספת אריסה, שום, זעפרן, וכן את שארית היין הלבן וציר העוף (50 מ"ל יין לבן, 50 מ"ל ציר עוף). מקפיצים במחבת, תוך ערבוב במשך 2-3 דקות ומכבים את האש. מוסיפים את האורז למחבת ומקפיצים לצורך ערבוב, תוך הוספת הפרמזן.

צילום: שחר שפר

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ