בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

פאייה פירות ים של השף חגי שפר

תגובות

פאייה פירות ים באדיבות השף חגי שפר

חומרים:(כמות לארבע מנות)

1 כוס אורז עגול; 2 בצלים בינוניים; 10 פטריות פורטבלו או שמפיניון חתוכות לקוביות (מומלץ חצי מכל סוג); 30 גרם צנובר

1 כוס יין לבן; 50 מ"ל יין לבן - לפירות הים; 1.5 כוסות ציר עוף; 50 מ"ל ציר עוף - לפירות הים; 50 גרם חמאה; 16 יחידות שרימפס; 250 גרם בייבי קלמארי סגול; 20 יחידות מולים שחורים; 5 צדפות חצויות

1 שן שום; 20 גרם גבינת פרמזן מגורדת; מלח ופלפל לפי הטעם

אריסה ביתית; זעפרן

הכנה: מטגנים בסיר את החמאה עם הבצל, הפטריות והצנובר עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים למשך כ-2 דקות נוספות. מוסיפים כוס יין לבן תוך ערבוב, עד לאידוי. מוסיפים כוס וחצי מציר העוף ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב קל, עד לריכוך האורז. כשהאורז מוכן, יש לכסות את הסיר ולהורידו מהאש, גם אם נותרו נוזלים שלא התאדו.

במחבת ברזל, מטגנים את פירות הים במעט שמן זית, תוך הוספת אריסה, שום, זעפרן, וכן את שארית היין הלבן וציר העוף (50 מ"ל יין לבן, 50 מ"ל ציר עוף). מקפיצים במחבת, תוך ערבוב במשך 2-3 דקות ומכבים את האש. מוסיפים את האורז למחבת ומקפיצים לצורך ערבוב, תוך הוספת הפרמזן.

שחר שפר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו