בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פיננסייר שוקולד ודובדבנים

תגובות

בתום עונת הדובדבנים אפשר להשתמש בריבת דובדבנים או פטל, בדובדבני אמרנה או בדובדבנים משומרים בסירופ.

חומרים (60 70 מיני-פיננסייר):

35דובדבנים מגולענים
150גרם שוקולד
150 מ"ל שמנת מתוקה
כפית אמרטו
55 אבקת סוכר (5 כפות שטוחות)
40 גרם קמח מנופה (4 כפות שטוחות)
40 גרם שקדים טחונים מנופים (5 כפות שטוחות)
100 גרם חמאה
4 חלבונים מביצים גדולות
אבקת סוכר או קקאו לזרייה

 

הכנה:

חוצים את הדובדבנים. מניחים בסיר קטן שמנת ומרתיחים תוך כדי ערבוב.מוזגים לתוך קערה עם שוקולד. מערבבים עד המסת השוקולד. מוסיפים אמרטו ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר. מחממים תנור ל 180 מעלות. מבשלים את החמאה בסיר קטן או מחבת עד להיפרדות מוצקי החלב והשחמתם לגון חום בהיר. יש להיזהר לבל החמאה תישרף. מסננים ומצננים.

מנפים לקערה בינונית סוכר, קמח ואבקת שקדים. בעזרת מטרפה ידנית או מזלג טורפים קלות את החלבונים עד לקבלת מרקם רך ונוזלי (לא קצף). תוך כדי טריפה מוזגים את החלבונים לתערובת היבשים. מערבבים בעדינות. מוסיפים רבע כוס מן החמאה המומסת (מוודאים שאינה חמה) ומערבבים. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.

משמנים תבנית שקעים עם יתרת החמאה המומסת ומזליפים מהתערובת לתבנית סיליקון עם מגרעות מלבניות בגודל 5x3 ס"מ. אופים 7 דקות. מצננים בתבנית 5 דקות טרם השליפה. מצננים, בוזקים אבקת סוכר או קקאו ומגישים.
 

פיננסייר שוקולד ודובדבנים
לימור לניאדו תירו


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו